Δεν οπισθοχωρούν οι κάτοικοι της Καλλιρρόης

Δεν οπισθοχωρούν οι κάτοικοι της Καλλιρρόης

Ανυποχώρητοι από την αρχική τους απόφαση να μη δεχθούν την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, είναι οι κάτοικοι της περιοχής, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αντ. Διαγούπης.
Μιλώντας στο «Θ», ο κ. Διαγούπης επανέλαβε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων, τόνισε την αποφασιστικότητά τους για κινητοποιήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτήσουν και πιο δυναμικό χαρακτήρα, και σημείωσε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τίποτε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κι όπου πάει. Θα φθάσουμε ως το τέλος, αλλά δεν υποχωρούμε. Οι συμπατριώτες μου είναι εξαγριωμένοι και για μία ακόμη φορά σημειώνω ότι δε θα συμμετέχουμε σε κανενός είδους διάλογο».                  


Το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Οιχαλίας για την Καλλιρρόη   

Την πλήρη αντίθεσή της στα όσα επιχειρούνται με την εγκατάσταση της μονάδας στην Καλλιρρόη εκφράζει με ψήφισμά της, που αναγνώστηκε προχθές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Οιχαλίας.
Στο ψήφισμα η επιτροπή αναφέρει πως βλέπει ότι ενισχύεται η έλλειψη εμπιστοσύνης και η καχυποψία των πολιτών έναντι των φορέων, των υπηρεσιών και των «επιστημόνων» που διακινούν τις υποτιθέμενες λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σε έκτακτη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Δευτέρας, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, και έχοντας υπόψη:
-το άλυτο πρόβλημα της ΒΙΠΕ Μελιγαλά (κατ’ εξακολούθηση μόλυνση περιβάλλοντος – απουσία και ανεπάρκεια ελεγκτικών μηχανισμών)
-τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το Παλιοροβούνι (μέχρι χθες το καταλληλότερο μέρος – σήμερα ακατάλληλο)
-την κατηγορηματική άρνηση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας για την εγκατάσταση Εργοστασίου Διαχείρισης Απορριμμάτων δίπλα στα σπίτια των πολιτών
-την αιφνιδιαστική και αυθαίρετη επιλογή του χώρου από ιδιωτική εταιρεία που εξυπηρετεί μόνο τα οικονομικά της συμφέροντα, αγνοώντας την τοπική κοινωνία,
αποφάσισε τα εξής: «Να μη συμμετέχουμε σε καμία διαβούλευση με χωροθετημένη την εκ νέου προτεινόμενη θέση, που και αυτή είναι στο Δήμο μας, όπως η προηγούμενη στο “Παλιοροβούνι”.
Να δώσουμε την μάχη με κάθε μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στα χωριά μας.
Να παραδοθεί το παρόν ψήφισμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο ΥΠΕΚΑ, στην Εταιρεία ΤΕΡΝΑ και στα ΜΜΕ».
Το ψήφισμα υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Σακελλαριάδης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Ηλίας Ντονάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση και Κων. Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντ. Διαγούπης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτ. Παναγιωτόπουλος και Αριστ. Σταθόπουλος.