«Βούλιαξε» από κόσμο η Καλαμάτα, λίγες μέρες πριν τον 15αύγουστο (Φωτογραφίες)

«Βούλιαξε» από κόσμο η Καλαμάτα, λίγες μέρες πριν τον 15αύγουστο (Φωτογραφίες)

Όσο ο 15αύγουστος πλησιάζει, τόσο περισσότεροι επισκέπτες κατακλύζουν την Καλαμάτα. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, βοήθησαν ο νέος δρόμος, που έφερε την πόλη μας πιο κοντά στην Αθήνα, οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών που αποτελούν αγκάθι για διακοπές σε ένα νησί, αλλά  και οι παροχές που κάποιος μπορεί να βρει εδώ δωρεάν ή με μικρότερο κόστος, αφού για παράδειγμα σε πολλές παραλίες της Ελλάδας οι ξαπλώστρες δεν είναι δωρεάν όπως εδώ.
Την αύξηση της κίνησης επιβεβαίωσε και ο Προϊστάμενος Κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Γιώργος Πετρουλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι τα λεωφορεία από την Αθήνα έχουν 100% πληρότητα, ενώ οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες που έχουν μπει έκτακτα δρομολόγια. Ενδεικτικά, την Παρασκευή μπήκαν 10 έκτακτα λεωφορεία, ενώ χθες Σάββατο 7. Ο Αύγουστος, μας είπε, αποτελεί έναν καυτό μήνα και για το ΚΤΕΛ, μακάρι δε κάθε μήνας να ήταν Αύγουστος.
Από την πλευρά των ξενοδόχων, ο Πρόεδρος του κλάδου Σπύρος Λαγωνικάκος, μας δήλωσε ότι η κίνηση κρίνεται αρκετά ικανοποιητική και σε αυτό έχουν συντελέσει οι καλές τιμές που υπάρχουν στην Καλαμάτα, ο νέος δρόμος, αλλά και οι πτήσεις προς το αεροδρόμιό μας. Ακόμα, τα μέρη μας έχουν πολλά να προσφέρουν και δεν μας λείπει τίποτα. Επίσης θεωρεί, ότι δεν πρέπει να έχουν παράπονα οι ξενοδόχοι για την κίνηση, αν και οι δύο μήνες δεν είναι αρκετοί ώστε να σώσουν την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να σκεφθούν  πώς θα ήταν αν δεν υπήρχαν ούτε αυτοί οι δύο μήνες.
Σημαντικό κομμάτι αποτελούν και οι Έλληνες επισκέπτες τους οποίους τελικά κέρδισε η περιοχή μας, ενώ παλιά προτιμούσαν τα νησιά.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας