Θόδ. Μαργαρίτης: Δεξιόστροφη η πολιτική της ΝΔ, λαϊκιστής και δημαγωγός ο Α. Τσίπρας


Πολυμέτωπη επίθεση κυρίως στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο στο ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε χθες από την Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, το μέλος της ΕΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς Θόδ. Μαργαρίτης. Ο κ. Μαργαρίτης που βρέθηκε στη Μεσσηνία, προκειμένου να περιοδεύσει στην Πύλο, ανέφερε πως η ΔΗΜΑΡ με την περσινή της απόφαση να συμμετέχει στην κυβέρνηση, συνέβαλλε στην πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Ανέφερε πως η αποχώρησή της από την κυβέρνηση σχετιζόταν με το ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι της συμφωνίας να επαναδιαπραγματευτεί η  ΝΔ τους όρους του μνημονίου, αντιπαρατέθηκε σε επιλογές της ΔΗΜΑΡ, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και δημιούργησε μείζονα προβλήματα δημοκρατίας με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Μέμφθηκε τη ΝΔ πως ευθύνεται για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ θα πορεύεται με ιδιαίτερη αίσθηση ευθύνης και κριτήριο το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, ενώ γνωστοποίησε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απλή αναλογική, την ανεργία και τη μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο.
Θα δώσουμε, συνέχισε, σκληρή μάχη να μην υπάρχει το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, που θα οδηγήσει στα άκρα, στην πόλωση και στην καρικατούρα του δικομματισμού.  «Είμαστε απέναντι στην πολιτική Σαμαρά», πρόσθεσε και χαρακτήρισε λαϊκίστικη και δημαγωγική τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Τσίπρα.
 
Ο τρίτος πόλος
Στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι ως τρίτος πόλος να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας  στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς την ως μοναδική δύναμη μεταξύ της δεξιόστροφης πολιτικής της ΝΔ και της δημαγωγίας Τσίπρα.
Χαρακτήρισε θετικό το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ, αρκεί ο πρωθυπουργός να μην ωραιοποιήσει την κατάσταση που υπάρχει, μέμφθηκε τον υφυπουργό Παιδείας Συμ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις του σχετικά με την κινητικότητα και την επίθεση που εξαπέλυσε στον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, λέγοντας πως ήταν συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τη συγκάλυψη οριζόντιων απολύσεων.
Προέβλεψε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σύντομα εκτός κυβερνητικού συνασπισμού, λόγω των χειρισμών Σαμαρά, ενώ, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε, μεταξύ άλλων, πως θα στηριχθούν ευρύτερα σχήματα που έχουν και τη μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας.        

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου