Ενισχύονται τα δρομολόγια προς Βέργα
Εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη μελέτη για την ανάπλαση παραλιακής ζώνης – τμήμα από Πανελλήνιο μέχρι την οδό Λεωνίδου, προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ με ΦΠΑ και η υποβολή σχετικής πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη είχε απορριφθεί κατ’ αρχήν από τη Λιμενική Επιτροπή, αλλά ο Δήμος ευελπιστεί ότι, όταν λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η απόφαση θα αλλάξει.
Πάντως, στην προχθεσινή συνεδρίαση η μελέτη καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τρεις («Αλλαγή», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Δίκτυο») ψήφισαν «παρών», ενώ η «Πρωτοπορία» την καταψήφισε. Μάλιστα, ο Στ. Μπεχράκης επανέλαβε τον αποσπασματικό τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει κάποια έργα στην πόλη.
Επίσης, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το Σώμα προχώρησε στην εκλογή νέου γραμματέα, που είναι ο Ευστράτιος Κελλαράκος, από την «Πρωτοπορία».
Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε η οριοθέτηση χώρων για εμπορική χρήση στο πεζοδρόμιο των οδών Φαρών και Πλάτωνος. Ελήφθη δε απόφαση σχετικά με την οριοθέτηση των κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για εμπορικές χρήσεις, στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Φαρών και στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Πλάτωνος, που τελούν υπό ανάπλαση.
Τέλος, υπήρξε τροποποίηση σύμβασης με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τροποποίηση – επέκταση της σύμβασης, με την προσθήκη του δρομολογίου Καλαμάτα – Βέργα, 2 φορές την ημέρα και 6 φορές την εβδομάδα.
Α.Π.
Εγκρίθηκε η ανάπλαση στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι της Γάκα, συνεχίζουν μόνο με τον Θεοδωρόπουλο
Πανηγυρίζετε για τα 950 ευρώ, αλλά εσείς δεν ζείτε με αυτά
Μπορούν να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων; Ναι, αν υπάρχει πολιτική βούληση
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 400 επιτυχόντες δεν έκαναν φέτος εγγραφή, 9 άτομα δεν ήρθαν να γραφτούν στην Ιατρική
«Το Βουνό των Θαυμάτων»: Νέα μουσικοθεατρική παράσταση από το Tsikibom Studio
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε κατά της 25χρονης
Οι αντιπολιτεύσεις φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ευαλωτότητα της Καλαμάτας 10 χρόνια μετά την πλημμύρα
Διαλυμένο στηθαίο που καταλήγει σε φρεάτιο
Τοπικά 28.09.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Τοπικά 28.09.2026, 18:58
Φαρών: Ο δρόμος με τις δύο όψεις
Τοπικά 28.09.2026, 18:30
Φεμινιστική Καλαμάτας: «Δεν είμαστε μόνες»
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Κρήτης
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Δωρεές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Φόρτωση…



