Τι μας προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ;


Όταν σε ένα κράτος είναι διαλυμένες η Υγεία και η Παιδεία, τότε αυτό δεν έχει καμία ελπίδα. Με δυσκολία θα πω ότι στην Ελλάδα δεν είναι διαλυμένοι και οι δύο τομείς. 
Όταν χθες ασφαλισμένος χρειάσθηκε να κάνει ακτινογραφία για επείγον γεγονός, η οποία είχε συνταγογραφηθεί από γιατρό του ΕΟΠΥΥ, είχε να επιλέξει ανάμεσα στα δύο συμβεβλημένα κέντρα της Καλαμάτας.  
Απευθύνθηκε και στα δύο. 
Το μεν πρώτο τού ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει προσωρινά να εκτελεί ακτινογραφίες του ΕΟΠΥΥ, γιατί δεν το έχει πληρώσει (συμβεβλημένο όμως εξακολουθούσε να είναι) και πως, αν ήθελε ο ασφαλισμένος, μπορούσε να την κάνει χωρίς ασφάλεια και να πληρώσει 15 ευρώ. 
Το δε δεύτερο κέντρο ενημέρωσε τον ασφαλισμένο ότι το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού για ακτινογραφία είναι τον… Απρίλιο! Λες κι αν είχε σπασμένο χέρι ο άνθρωπος θα μπορούσε να περιμένει έως τον Απρίλιο… 
Καθώς θυμόταν ότι παλαιότερα είχε εκτελέσει ακτινογραφία του ΕΟΠΥΥ στη μονάδα υγείας του ΙΚΑ, αποφάσισε να πάει μέχρι εκεί. Με έκπληξη ενημερώθηκε από το ΙΚΑ ότι «το Ακτινολογικό το κλείσανε» και μόνο έξω μπορεί να γίνει ακτινογραφία. 
Τελικά, ο ασφαλισμένος, έχοντας και τον πόνο του σε όλο αυτό το πήγαινε – έλα, αποφάσισε να κάνει την εξέταση ιδιωτικά και να την πληρώσει κανονικά. Μπήκε, λοιπόν, στο πρώτο ακτινολογικό που βρήκε μπροστά του και έκανε την εξέταση. Όταν ζήτησε να πληρώσει, με έκπληξη άκουσε να του λένε… 30 ευρώ!  
Αν ακόμα πιστεύετε ότι η Υγεία δεν έχει διαλυθεί, τότε είστε πολύ αισιόδοξοι.