ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Και δεύτερος λογιστής μαζί με πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ
Της Βίκυς Βετουλάκη
Βήμα βήμα επιχειρούν οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της οικονομικής υπόθεσης που τους απασχολεί και στην οποία φαίνεται, όπως πρωτοσέλιδα αποκάλυψε την Κυριακή το «Θάρρος», να εμπλέκεται γνωστός λογιστής, ιδιοκτήτης φοροτεχνικού γραφείου στην πόλη, οποίος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για παρεμφερείς υποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η υπόθεση αφορά στη μη απόδοση μεγάλων ποσών ΦΠΑ, αλλά και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.
Παράλληλα, με εντολή εισαγγελέα, ερευνάται άλλη – άσχετη με την προηγούμενη – υπόθεση φοροτεχνικού για παράνομο πλουτισμό, ο οποίος φαίνεται να εμφανίζει 4 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Και πρώην υπάλληλος
Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης ποσών από απόδοση ΦΠΑ και εξαπάτησης καταστηματαρχών, οι Αρχές ερευνούν παράλληλα και περιπτώσεις πλαστογραφίας που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.
Εκτός από το συγκεκριμένο λογιστή, στην ίδια υπόθεση ερευνάται η συμμετοχή τουλάχιστον ενός ακόμα λογιστή, καθώς και ενός πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Καλαμάτας.
Η έρευνα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των καταθέσεων που με εντολή του ΣΔΟΕ λαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας από καταστηματάρχες της Καλαμάτας που φαίνεται πως έχουν εξαπατηθεί από το κύκλωμα.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν και έχουν εξαπατηθεί και τα ποσά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, κάποιοι καταστηματάρχες δε συνεργάζονται όπως πρέπει με τις Αρχές, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος.
Λογιστές και πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ στην κομπίνα!
Δείτε επίσης.
Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι της Γάκα, συνεχίζουν μόνο με τον Θεοδωρόπουλο
Πανηγυρίζετε για τα 950 ευρώ, αλλά εσείς δεν ζείτε με αυτά
Μπορούν να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων; Ναι, αν υπάρχει πολιτική βούληση
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 400 επιτυχόντες δεν έκαναν φέτος εγγραφή, 9 άτομα δεν ήρθαν να γραφτούν στην Ιατρική
«Το Βουνό των Θαυμάτων»: Νέα μουσικοθεατρική παράσταση από το Tsikibom Studio
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε κατά της 25χρονης
Οι αντιπολιτεύσεις φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ευαλωτότητα της Καλαμάτας 10 χρόνια μετά την πλημμύρα
Διαλυμένο στηθαίο που καταλήγει σε φρεάτιο
Τοπικά 28.09.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Τοπικά 28.09.2026, 18:58
Φαρών: Ο δρόμος με τις δύο όψεις
Τοπικά 28.09.2026, 18:30
Φεμινιστική Καλαμάτας: «Δεν είμαστε μόνες»
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Κρήτης
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Δωρεές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Φόρτωση…



