Η τουρκική ακτοφυλακή ανέκοψε 200 πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονταν προς τις ελληνικές ακτές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Η ακτοφυλακή σταμάτησε μία πρώτη ομάδα από 118 Ερυθραίους, Σύρους, Ιρανούς και Λιβανέζους που επέβαιναν σε δύο σκάφη και είχαν αποπλεύσει από το Τσεσμέ με προορισμό τη Χίο και μία δεύτερη ομάδα από 63 άτομα που προσπαθούσαν να φθάσουν από το Δικελί στη Λέσβο.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε σήμερα εικόνες από τις πρώτες προετοιμασίες στα τουρκικά παράλια για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών που θα επαναπροωθούνται από τα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία.
Κέντρο υποδοχής με σκηνές οργανώνεται, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Τσεσμέ, όπου αναμένεται να φθάσουν κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Στο Δικελί, όπου αναμένεται να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο, στήνονται σκηνές στην αποβάθρα του λιμανιού. Ο δήμαρχος της πόλης Μουσταφά Τοσούν, που προέρχεται από το κόμμα CHP της αντιπολίτευσης δήλωσε στο Ρόιτερς ότι περιμένει περισσότερη βοήθεια από την κυβέρνηση, εξηγώντας ότι, μέχρι στιγμής, το Γενικό Διευθυντήριο Διαχείρισης Μετανάστευσης, υπεύθυνο για τη διαδικασία, δεν έχει στείλει στην πόλη παρά δύο υπαλλήλους.
«Θα καταγράψουν την ταυτότητα κάθε πρόσφυγα σε μία τουκρική βάση δεδομένων στο λιμάνι και θα φύγουν», είπε.
Λίγες εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση του καταυλισμού στο Δικελί, ενώ ορισμένοι κάτοικοι δηλώνουν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να εγκατασταθούν σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Κάποιοι κρατούσαν τουρκικές σημαίες και λίγοι φώναζαν: «Δεν θέλουμε να δούμε πνιγμένα μωρά στις παραλίες μας».
kathimerini.gr
Η τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε 200 πρόσφυγες με κατεύθυνση την Ελλάδα
Δείτε επίσης.
Γαργαλιάνοι: Βιωματική δράση ευαισθητοποίησης για την υγιεινή διατροφή
Μεταφορά διεξαγωγής Λαϊκής και Δημοτικής Αγοράς
Κρατάει την πρωτιά ο Μεσσηνιακός, Μάνη και Εράνη από κοντά
Παράτυποι μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η Καλαμάτα Basket 76-61 τη Νίκη Αμαρουσίου
Μανώλης Μάκαρης: «Ο Πύργος Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας εγκαταλείπεται»
Υπαλλήλους με αποσπάσεις ζητά η 6η ΥΠΕ για τα νοσοκομεία
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Τοπικά 25.10.2026, 20:00
Το Αθλητικό Κέντρο στη βόρεια γειτονιά στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας
Τοπικά 25.10.2026, 17:00
ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας «Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Καλαμάτας»
Τοπικά 25.10.2026, 12:26
Μικρά για το Νοσοκομείο Καλαμάτας με αφορμή την επίσκεψη Σακελλαρίδη
Φόρτωση…











