Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ.
Την προσεχή, λοιπόν, Κυριακή 3 Απριλίου, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, φιλοξενείται ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ, ένας νεαρός μα ήδη σημαντικός πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος. Έρχεται από τη Γερμανία για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει το εμβληματικό έργο του J. S. Bach Goldberg-Variationen BWV 988, το Andante favori WoO 57 του L.v.Beethoven και ίσως το σημαντικότερο έργο στην μορφή των παραλλαγών που γράφτηκε μετά τον Beethoven, τις παραλλαγές Handel του J.Brahms Op. 24.
Ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ γεννήθηκε το 1994 στο Μύλχαϊμ / Ρουρ (Γερμανία). Σπουδάζει πιάνο (καθ. Antti Siirala) και διεύθυνση ορχήστρας (καθ. Bruno Weil) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου.
Ως σολίστ έκανε ντεμπούτο το 2011 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ. Βραβεύτηκε σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, τελευταία με το 1° βραβείο διεύθυνσης ορχήστρας από πιάνου Hans-von-Bulow.
Εκτός αυτών πήρε υποτροφία από τη Γερμανική Εταιρεία Σπουδών. Συνθέσεις του έχουν εκδοθεί και εκτελούνται ανά την Ευρώπη.
Ρεσιτάλ πιάνου από τον Άρη Αλέξανδρο Μπλέττενμπεργκ
Δείτε επίσης.
Κρατάει την πρωτιά ο Μεσσηνιακός, Μάνη και Εράνη από κοντά
Παράτυποι μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η Καλαμάτα Basket 76-61 τη Νίκη Αμαρουσίου
Μανώλης Μάκαρης: «Ο Πύργος Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας εγκαταλείπεται»
Υπαλλήλους με αποσπάσεις ζητά η 6η ΥΠΕ για τα νοσοκομεία
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Το Αθλητικό Κέντρο στη βόρεια γειτονιά στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας
Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση για ΒΙΠΕ, κόμβο Μεσσήνης και Δρακονέρι
Τοπικά 25.10.2026, 17:00
ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας «Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Καλαμάτας»
Τοπικά 25.10.2026, 12:26
Μικρά για το Νοσοκομείο Καλαμάτας με αφορμή την επίσκεψη Σακελλαρίδη
Φόρτωση…











