Εξώδικο και προς τους τρεις βουλευτές (κ.κ. Γρηγοράκο, Κωνσταντινόπουλο και Μανιάτη) απέστειλε ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γεώργιος Αρ. Μπουλούκος, για τα όσα ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, μετά τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που τον συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το περιεχόμενο της δήλωσής τους τον προσβάλλει τόσο ως πρόσωπο, επιστήμονα, επαγγελματία μαχόμενο δικηγόρο, συνδικαλιστή, δημοκρατικό πολίτη, όσο και ως προς το θεσμικό του ρόλο ως αιρετού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τους καλεί να ανακαλέσουν
«Οι εξυβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί των τριών βουλευτών ξεπερνούν κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου. Αυτή η επαίσχυντη, αδικαιολόγητη και ανυπόστατη προσωπική επίθεση δηλώνει αποκλειστικά και μόνο την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να αυτοπροσδιοριστούν και να βρεθούν στην επικαιρότητα.
Οι κ.κ. βουλευτές και υπουργοί, έχοντας τόσα χρόνια κοινοβουλευτική και πολιτική εμπειρία, θα ήταν χρησιμότερο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απολογιστικά της μακρόχρονης παραμονής τους στην εξουσία και να δώσουν εξηγήσεις για την σημερινή κατάσταση στον τόπο. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να “τοποθετούνται” αντικειμενικά και υπεύθυνα», τονίζει ο κ. Μπουλούκος στο εξώδικο.
Καταλήγοντας, τους καλεί να ανακαλέσουν το περιεχόμενο της κοινής δήλωσής τους και να ζητήσουν εγγράφως δημόσια συγγνώμη, αποκαθιστώντας πλήρως τη βαρύτατη σε βάρος του προσβολή.
Ο κ. Μπουλούκος δηλώνει ότι θα προσφύγει πάραυτα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους καλεί να δηλώσουν δημοσίως και εγγράφως ότι σε κάθε περίπτωση δε θα «κρυφτούν» πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία.