Σιγή ασυρμάτου από «Σαμαρικούς» και «Αντι-Σαμαρικούς»


«Σιγή ασυρμάτου» στην… κεντρική συχνότητα της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία επικρατεί από τους «δυσαρεστημένους πρώην Σαμαρικούς», Λαμπρόπουλο – Νίκα – Σαμπαζιώτη, αλλά στις ιδιωτικές τους συχνότητες οι σχολιασμοί και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων δίνουν και παίρνουν, διερευνώντας πώς μπορούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.
Στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες ήρθε χθες να προστεθεί και ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πολιτευτή Μεσσηνίας, Γιώργου Μπουλούκου. Αν και τα τελευταία χρόνια δεν έχει λάβει θέση επί των εσωκομματικών της Ν.Δ., χθες σε ανακοίνωσή του, χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, ο κ. Μπουλούκος τάσσεται κατά του κ. Σαμαρά, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για «μουσαφίρηδες που έδιωξαν τους νοικοκυραίους».
Πάντως, για άλλη μια φορά, η Μεσσηνία χωρίζεται σε «Σαμαρικούς» και «Αντι-Σαμαρικούς», με τα δύο στρατόπεδα να ετοιμάζονται για μάχη.

«Μουσαφίρηδες και νοικοκυραίοι»
Ειδικότερα, σε σχολιασμό του ο κ. Μπουλούκος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. είπε: «Όσοι διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις της χώρας και του κόμματος, οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η Ν.Δ. ήταν η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Όμως, το μόνοπλευρο άνοιγμα σε ιδέες και πρόσωπα υπηρέτησε μόνο στρεβλές και ανούσιες σκοπιμότητες και επέφερε τη συρρίκνωση. Οι μουσαφίρηδες έδιωξαν τους νοικοκυραίους.
Εμείς, που είμαστε πάντοτε στην παράταξη, είμαστε και τώρα παρόντες, για την αναμόρφωση τόσο αυτής όσο και εν γένει του πολιτικού συστήματος. Φτάνει οι έχοντες την ευθύνη να αναλάβουν πρωτοβουλίες με γνώμονα ρεαλιστικές παραδοχές, όπως οι αριθμοί και τα ποσοστά μαρτυρούν και αποτυπώνουν την αλήθεια».
 
Και η Αντώνια Μπούζα
Στο γκρουπ των δυσαρεστημένων από τον κ. Σαμαρά φαίνεται πως εντάσσει τον εαυτό της και η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο, περιφερειακή σύμβουλος, Αντωνία Μπούζα.
Κύκλοι του περιβάλλοντός της αναφέρουν πως δεν της δόθηκε καμία εξήγηση για ποιον λόγο δεν εκλήθη στη συνάντηση για τη Μεσσηνία την Πέμπτη στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, καθώς και ότι, παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε να «βοηθήσει» το κόμμα σε αυτές τις εκλογές με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο, αυτό δεν τη βοήθησε καθόλου.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η αναφορά της στο μήνυμα που εξέδωσε μετά τις εκλογές: «Έδωσα έναν έντιμο, αλλά μοναχικό αγώνα. Το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας στη Μεσσηνία είναι ο καθρέπτης όλων αυτών των παθογενειών».

Της Βίκυς Βετουλάκη