Να προσφέρει τη στήριξή της στην Καλαμάτα, για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης και κατόπιν εισήγησης του προέδρου Γιώργου Μ. Θεοδωρακόπουλου, ενώ τα μέλη δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην προσπάθεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Στη σχετική απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«Πόλεις όπως η Καλαμάτα αξίζουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η πρόκριση της Καλαμάτας είναι σημαντική, καθώς στις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζεται ο τόπος μας λόγω της οικονομικής κρίσης, η Καλαμάτα είναι το παράδειγμα της πόλης που αναγεννήθηκε από τα συντρίμμια της, πάλεψε σκληρά χωρίς εκπτώσεις στις αξίες όπως ο πολιτισμός και έχει καταφέρει σήμερα να λάμπει ξανά και να είναι μια πόλη πρότυπο!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις Δημοτικές Αρχές της Καλαμάτας, που πάλεψαν τόσα χρόνια και κράτησαν άσβεστες τις έννοιες του Πολιτισμού.
Συμπαραστεκόμαστε στη συνέχεια του αγώνα της Καλαμάτας και τον στηρίζουμε, για την τελική διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς είναι πολλά τα πολιτιστικά στοιχεία που μας ενώνουν. Η Παλιγγενεσία δε του Ελληνικού Έθνους το 1821, τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Καλαμάτα, είναι το στοιχείο που έχει δημιουργήσει άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στις δύο πόλεις.
Τα μέλη και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης είμαστε παρόντες και επιθυμούμε να συμμετάσχουμε ως εθελοντές στη διεκδίκηση του τίτλου “Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021” και δηλώνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στη διεκδίκηση του τίτλου».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε, με επιστολή του, θερμές ευχαριστίες προς τη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης, για την υποστήριξη. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έχει ενωτικό χαρακτήρα, καθώς δίνεται σε μία πόλη, χωρίς όμως να περιορίζει τις συνεργασίες των Δήμων. Άλλωστε, κατά το παρελθόν υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στην οποία ενώθηκαν και συνεργαστήκαν 53 Δήμοι (Ruhr2010).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο όσο και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης για την άμεση υποστήριξη και την επιθυμία για έμπρακτη συμμετοχή στη διεκδίκηση του τίτλου της ΠΠΕ 2021 από την Καλαμάτα.
Καλούμε όλους σε συμπόρευση στην προσπάθειά μας, ώστε στην Καλαμάτα να εορτάσουμε την επέτειο των 200 ετών από τη συγγραφή και κοινοποίηση αυτού του μηνύματος, με αποδέκτη την Ευρώπη και τους λαούς της, στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

Απόλαυση
Απόλαυση

Τα πιο σχετικά.