Συζήτηση για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής ζητούν ομόφωνα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης


«Στίγμα ανόδου» έδωσε ο Σταύρος Παπαδόπουλος
 
ΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ «ΧΕΡΙ  ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής μας είχε χθες το απόγευμα, με αφορμή τον φιλικό αγώνα του Μεσσηνιακού με αντίπαλο την ομάδα Επιλέκτων της Μεσσηνίας, ο πρόεδρος και χρηματοδότης του Καλαματιανού Σωματείου, Σταύρος Παπαδόπουλος, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία, αφήνοντας λίγο στην άκρη το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες θα παραμείνει στην Καλαμάτα αρκετές ημέρες ακόμη, πιθανότατα μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους φίλους του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όχι μόνο του Μεσσηνιακού, ζητώντας την συμπαράστασή τους στη συνέχεια, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε, αναπτύσσοντας μέρος του σχεδίου που έχει δημιουργήσει ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, αναφορικά με την επόμενη ημέρα. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Μεσσηνιακός θα στηριχθεί σχεδόν σε απόλυτο βαθμό σε Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές, επισήμανε ότι οι στόχοι της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστικοί, κάνοντας μάλιστα λόγο για επιδίωξη ανόδου στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Απάντησε όμως και στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τη συνύπαρξη με την ομάδα της Καλαμάτας. Αναλυτικά τα όσα επισήμανε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού…
 
«Σε απόλυτο βαθμό με Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές»
«Δεν έχουν καταλάβει πολλοί ότι οι Μεσσήνιοι είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν ποδοσφαιρικά στη χώρα μας. Έχουν βγει πολλοί σπουδαίοι παίκτες στο παρελθόν, και εξακολουθούν να βγαίνουν. Δική μας επιδίωξη είναι να ακολουθήσουμε το ίδιο μοτίβο και να στηριχθούμε κατά 99% στους Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτούς και τις δυνατότητές τους».
 
«Το πολύ 4 μεταγραφές»
«Θα κάνουμε σίγουρα και κάποιες προσθήκες. Έχουμε μιλήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά επαναλαμβάνω ότι θα στηριχθούμε στον κορμό της ομάδας και τους Μεσσήνιους. Θα γίνουν το πολύ 4 μεταγραφές, αλλά σε αυτό θα παίξει το ρόλο το τεχνικό τιμ».
 
«Στόχος ο πρωταθλητισμός»
«Ο Μεσσηνιακός θα έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Άλλωστε εάν δεν το επιδιώξεις τη νέα χρονιά θα τεθείς αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό. Οπότε πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι. Θέλουμε η ομάδα να πάει ψηλά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρετε όμως ότι οι μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου στηρίζονται σε ταλέντα που βγαίνουν από τις Ακαδημίες. Όλες στηρίζονται στο φυτώριό τους, αυτό θα επιδιώξουμε και εμείς, συνδυάζοντάς το με την προσπάθεια για την άνοδο. Στην προηγούμενη περιπέτεια φθάσαμε μέχρι τη Β΄ Εθνική. Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ζητήσουμε κάτι ανάλογο και γιατί όχι ακόμη και την Α΄».
 
«Καμία αντιπαλότητα με την Καλαμάτα»
Με ρωτάτε για τη συνύπαρξη με την ομάδα της Καλαμάτας. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα, το αντίθετο μάλιστα την αγαπάμε και τη στηρίζουμε όπως όλα τα σωματεία της περιοχής μας. Θα υπάρξει μονάχα μια αντιπαλότητα εντός αγωνιστικού χώρου για 90 λεπτά, όπου όποιος παίξει καλύτερα θα κερδίσει. Τίποτα παραπέρα».
Μετά την ολοκλήρωση της μίνι συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Παπαδόπουλος παρουσία συνεργατών του αλλά και κάποιων φίλων του Συλλόγου, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους φίλους της ομάδας και του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου…
 
Χαιρετισμός Σταύρου Π. Παπαδόπουλου
«Αγαπητοί φίλοι σας καλωσορίζω στη σημερινή (χθεσινή) μας εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στην άνοδο για τρίτη φορά του Μεσσηνιακού στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο Μεσσηνιακός είναι ο αρχαιότερος αθλητικός σύλλογος της πατρίδας μας, με έτος ιδρύσεως το 1888, δηλαδή πριν από 125 χρόνια. Προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στον ελληνικό αθλητισμό, σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, από το στίβο μέχρι την ποδηλασία, την  άρση βαρών, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.
Η τελευταία ποδοσφαιρική μας εμπειρία έφθασε μέχρι τη Β΄ εθνική κατηγορία το 2006.
Ελπίζω πως ο σημερινός Μεσσηνιακός που αποκλειστικά στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές της Μεσσηνίας, θα φθάσει με τη συστηματική δουλειά που γίνεται και την αξιοποίηση των μεγάλων  ταλέντων που γεννά ο νομός μας, στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία.
Η συμβολή όλων των παραγόντων του Μεσσηνιακού και ειδικότερα της προπονητικής ομάδας, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τσάκωνα, των ποδοσφαιριστών, των διοικητικών παραγόντων, των φίλων του Μεσσηνιακού, αλλά και όλων των φιλάθλων της Μεσσηνίας, υπήρξε καταλυτική και επιτυχής με αποτέλεσμα τη θριαμβευτική πορεία του στο πρωτάθλημα και τους αγώνες κατατάξεως για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχιστεί με επιτυχίες η θετική πορεία του Μεσσηνιακού και κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την συμπαράσταση όλων μας και μόνιμο στόχο την προβολή και τη διάκριση του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Σας ευχαριστώ όλους
Σταύρος Π. Παπαδόπουλος
Πρόεδρος του ΜΓΣ»
 
 
 

http://www.youtube.com/watch?v=CxgGpG2tmPU

http://www.youtube.com/watch?v=29Bw9xwgoJQ