Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των συνταξιούχων στην Καλαμάτα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των συνταξιούχων στην Καλαμάτα

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Τις πληγείσες από τις πυρκαγιές της προηγούμενης εβδομάδας περιοχές επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος στην Τριφυλία. Ο βουλευτής συναντήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας με το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τους αντιδημάρχους Τάκη Τσίγγανο και Γιάννη Κατσούλα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Κυπαρισσίας, Γιώργο Σαμπαζιώτη, με τους οποίους συζήτησαν για την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την πόλη, τα εικαζόμενα αίτια, καθώς και την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης για τις καταστροφές.
Ακολούθως, ο κ. Πετράκος επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και συζήτησε με άνδρες του Π.Σ., ενώ είχε επικοινωνία και με το διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον ιστορικό ελαιώνα της Κυπαρισσίας, που έγινε στάχτη, και είδε από κοντά το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής, ενώ επισκέφθηκε και σπίτι το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και στο παρά πέντε γλίτωσε την ολοσχερή καταστροφή, συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες του.
Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής σημείωσε: «Είμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ στην Κυπαρισσία, μαζί με τα παιδιά της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Πήγαμε στο Δημαρχείο και συζητήσαμε με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ενώ στη συνέχεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συνομίλησα με το διοικητή της Π.Υ. των Γαργαλιάνων, για να δούμε τη μεγάλη καταστροφή η οποία έγινε με τη μεγάλη πυρκαγιά. Να δεσμευτούμε δε, ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, και μέσα από τη Βουλή, για να αποζημιωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι καταστράφηκαν, γιατί είναι το εισόδημά τους και πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αποζημίωση».