Τελετή Λήξης 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Τελετή Λήξης 6ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το φετινό ταξίδι του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έφθασε στο τέλος του. Ο γύρος του κόσμου μέσω του κινηματογραφικού φακού διήρκησε έντεκα ημέρες και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών τεκμηρίωσης και εκπαιδευτικών δράσεων, που περιελάβανε 49 ξένα ντοκιμαντέρ από 28 διαφορετικές χώρες και 24 ελληνικά, 34 πανελλήνιες πρεμιέρες καθώς και 22 εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, θίχθηκαν και παρουσιάστηκαν θέματα έμφυλων σχέσεων, ανισότητας, εσωτερικών αναζητήσεων και μιας ζωής… υπό συνεχή δοκιμασία! Κινηματογραφικά καρέ που μετέφεραν το θεατή σε διάφορες γωνιές του κόσμου, προβλημάτισαν και ενέπνευσαν. Με το πολυσυλλεκτικό του πρόγραμμα, τα αφιερώματα, τα σεμινάρια, τις συζητήσεις, το φετινό Φεστιβάλ έγινε για μια ακόμα φορά ο καθρέφτης των καιρών, της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Όλα τα ανωτέρω ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκτης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα – αφύπνιση με τίτλο “Άνθρωπος και Περιβάλλον”, σε συνεργασία με την οργάνωση Μεσόγειος SOS, το National Geographic Greece και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού το περασμένο Σάββατο.

Προβολές φιλοξενήθηκαν σε 8 πόλεις, με επίκεντρο την Καλαμάτα. Μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε Πάτρα, Τρίπολη, Άργος, Αμαλιάδα, Σπάρτη, Δημητσάνα, Γύθειο και Ξυλόκαστρο και διοργανώθηκε επιτυχώς από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίνοντας την ευκαιρία για μια ακόμα χρονιά σε συμπολίτες μας δίχως πρόσβαση σε κινηματογράφους ή άλλα μεγάλα φεστιβάλ να γνωρίσουν την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.