Ιστιοπλοϊκή ημερίδα στην Καλαμάτα με Ολυμπιονίκες


Της Μαρίας Νίκα
 
Περίπου το 25% των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας επιλέγει το λεωφορείο που δρομολογήθηκε πρόσφατα από το νοσηλευτικό ίδρυμα για τη μετακίνηση του προσωπικού του.
Το πούλμαν, το οποίο, όπως έχει δηλώσει ο διοικητής Γιώργος Μπέζος, αποτελεί δωρεά προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ξεκίνησε να κάνει δρομολόγια πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ενώ, όπως σημειώνει στο «Θ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ιδρύματος, Λευτέρης Πουρνάρας, εξυπηρετεί πολύ το προσωπικό.
«Κάναμε και μια παρέμβαση ως σωματείο, για να προσαρμοστούν κάπως τα δρομολόγια, συμφώνησε βέβαια η διοίκηση, και βολεύει πολύ. Ειδικά στις πρωινές βάρδιες είναι φουλ. Και η απογευματινή έχει κόσμο. Γιατί για τους εργαζόμενους η μετακίνηση είναι σημαντικό κόστος. Αν τα βάλουμε κάτω, μιλάμε για 20 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 80 ευρώ το μήνα για τον καθέναν. Πριν οι εργαζόμενοι πλήρωναν 1,60 το δρομολόγιο, δηλαδή την ημέρα 3,20. Αν δούλευες πρωί – νύχτα, ήταν 6,40. Αν σκεφτείτε ότι υπερωρία τη νύχτα πληρωνόμαστε 8,50 ευρώ και ήθελες 6,40 τη μέρα για το λεωφορείο, η νύχτα ήταν δώρον άδωρον. Είναι 700 ευρώ το χρόνο στον κάθε εργαζόμενο».
Το δρομολόγιο που πραγματοποιεί το λεωφορείο του νοσοκομείου είναι μεγάλο και καλύπτει αρκετές περιοχές. Για παράδειγμα, το πρωί ξεκινά από το Άσυλο, διασχίζει τη Λακωνικής, την Παλαιολόγου, περνά από τη Μητρόπολη, κατεβαίνει Φαρών, Κρήτης, Αρτέμιδος, Αθηνών. Στις 7 παρά δέκα ή παρά πέντε έχει φτάσει στο νοσοκομείο, όπου οι βάρδιες των εργαζομένων είναι 7.00 π.μ. – 3.00 μ.μ., 3.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ. και 11.00 μ.μ. – 7.00 π.μ. Όταν το λεωφορείο αναχωρεί από το νοσοκομείο, κάνει την ανάποδη διαδρομή.
Το όχημα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή για όλες τις βάρδιες, αλλά, όπως σημειώνει ο κ. Πουρνάρας, υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της Διοίκησης για να λειτουργήσει και τα Σαββατοκύριακα, πράγμα το οποίο ζητεί το Σωματείο.