Ο Ταΰγετος επίκεντρο του κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη Σπάρτη

Ο Ταΰγετος επίκεντρο του κυκλώματος  ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη Σπάρτη

Με επίκεντρο τον Ταΰγετο φαίνεται ότι δραστηριοποιούνταν οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Λακωνία, Αρκαδία και άλλες περιοχές της χώρας, η εξάρθρωση της οποίας παρουσιάσθηκε χθες αναλυτικά στην Τρίπολη από το γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, ηλικίας από 49 έως 64 ετών, ενώ κατασχέθηκαν δεκάδες κιλά ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Μεγάλη επιχείρηση
Σύμφωνα με την παρουσίαση από τον κ. Πούπουζα, τα ξημερώματα της Δευτέρας σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων ΟΠΚΕ Αρκαδίας και Λακωνίας.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κάνναβη
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, καθώς και σε ημιορεινά-ορεινά χωριά του Ταϋγέτου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα), πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά – φύλλα- φούντα), 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά), πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim, το χρηματικό ποσό των 42.100 ευρώ, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και 5 κυνηγετικά όπλα, άνευ αδείας, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τη συγκεκριμένη οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Τα προσδοκώμενα έσοδα, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ.
Β.Β.