Ολοκλήρωση της γέφυρας του περιμετρικού εν μέσω διαμαρτυριών


Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο η γιορτή των Βιβλιοδρομιών και ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός  Διαγωνισμός «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Μια γιορτή που ήταν αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας.
Για περισσότερες από 3 ώρες τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν με διάφορα διαδραστικά παιχνίδια και εκθέματα, ενώ φιλοξενήθηκαν δύο άνθρωποι από το χώρο του παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, που δίνουν ζωή γεμίζοντας με γράμματα, ιστορίες και εικόνες τα παιδικά βιβλία. Ο συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης με τον εικονογράφο Βασίλη Παπατσαρούχα συνομίλησαν με όλα τα παιδιά και τους έδωσαν πολλά ερεθίσματα σκέψεων πάνω στη συγγραφή βιβλίων και την τέχνη της εικονογράφησης.
Παράλληλα, μια θεατρική παρουσίαση του βιβλίου «Το κάτι άλλο», πλαισιωμένη από τον αγαπημένο σκηνοθέτη Γιάννη Καλατζόπουλο και την εμψυχώτρια Άντζυ Μπούρα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μικρότερα παιδιά. Αφού παρακολούθησαν με χαρά την παρουσίαση, έπαιξαν πολλά κινητικά παιχνίδια με τη βοήθεια του Τάσου Ψυχογυιόπουλου.
Όσο για την ώρα του κρυμμένου θησαυρού, οι ομάδες χωρίστηκαν, οι αποστολές εξετελέσθησαν με επιτυχία και η πιο γρήγορη, έξυπνη και δραστήρια, τον βρήκε.
Στο τέλος της γιορτής βραβεύτηκαν 6 μαθητές από το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας», ενώ δόθηκαν έπαινοι σε έργα που ξεχώρισαν. Οι δε συμμετοχές  μαθητών με κείμενα και ζωγραφική από όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 400.
Τέλος, υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη νικήτρια της Δ’ τάξης του Τοσίτσειου Δημοτικού Εκάλης, Κατερίνα Δόξα και το μαθητή Νίκο Μαστοράκο της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Λακωνίας. Τα παιδιά έλαβαν τους επαίνους και τα δώρα τους από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου.