Ο κ. Νίκας, το Κοινωνικό Ιατρείο και ο ΣΥΡΙΖΑ…


ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Αποτελούσε μέχρι πρότινος κοινό μυστικό ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας βλέπει τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου με αρνητική, τουλάχιστον, διάθεση. Προφανώς, γιατί δεν μπορούσε να… ελέγξει τα μέλη του. Η επίσκεψη, δε, της μείζονος μειοψηφίας τις περασμένες ημέρες στους χώρους του, αλλά και τα όσα ειπώθηκαν τόσο από τους εθελοντές όσο και από τον επικεφαλής Μαν. Μάκαρη, άναψαν ακόμα περισσότερο το αρνητικό κλίμα εναντίον του.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση ο τελευταίος ζήτησε να μάθει τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για την τύχη μιας δομής η οποία προσφέρει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες σε πολίτες της Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Νίκας… άνοιξε τα χαρτιά του. Είπε ότι δέχεται ανοίκεια επίθεση από τους εκπροσώπους του, ωστόσο αναγνωρίζει και επικροτεί τις προσπάθειες των εθελοντών του. Ανέφερε, ακόμη, ότι το Κοινωνικό Ιατρείο θα απομακρυνθεί από τους χώρους του παλαιού νοσοκομείου και ο Δήμος θα ψάξει να βρει άλλον χώρο, αφού εκεί που λειτουργεί σήμερα θα εγκατασταθεί η ΔΕΥΑΚ, η οποία πληρώνει 30.000 ευρώ σε ενοίκια.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, όταν ο κ. Νίκας μίλησε στην πρώτη εκπομπή του Κοινωνικού Ιατρείου, μέσω της ΕΡΑ Καλαμάτας, είχε αναφέρει στον κ. Μούντανο ότι θα μεταφερθεί στην παλαιά Καρδιολογική Κλινική.
Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος δεν ξέχασε να κατηγορήσει και το ΣΥΡΙΖΑ για “καπέλωμα” του Κοινωνικού Ιατρείου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, σχολίασε ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να ποδηγετήσει το Κοινωνικό Ιατρείο. Ο κ. Νίκας μίλησε για μίσος του συμβούλου εναντίον του, αλλά και για τις σχέσεις της εθελοντικής δομής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!