«Υγειονομική βόμβα στη νότια Ευρώπη» άρθρο των New York Times


Συνολικά 1.185 φύλλα επίταξης μοιράζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σε εκπαιδευτικούς του νομού για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Στην Καλαμάτα ειδικότερα θα μοιρασθούν 840 φύλλα επίταξης.
Στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας είναι να μοιρασθούν όλα το συντομότερο δυνατόν και έτσι έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου.
Οι αστυνομικοί πάνε πόρτα πόρτα στα σπίτια των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δώσουν τα φύλλα επίταξης με βάση την εντολή του υπουργείου Παιδείας.
Αστυνομικοί με πολιτικά από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, ένστολοι από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και το προσωπικό των τμημάτων της υπαίθρου προσπαθούν να μοιράσουν τα φύλλα επίταξης στους εκπαιδευτικούς, που θα πρέπει το ξημέρωμα της ερχόμενης Παρασκευής να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα, για να συμμετάσχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το χαρτί που αφήνουν σε κάθε εκπαιδευτικό και τον καλεί να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του, καταλήγει: «Σημειώνεται ότι η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών, καθώς συνιστά το αδίκημα της απείθειας».
Β.Β.