ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Ψήφισμα για τον Νίκο Ρωμανό και συγκέντρωση απόψε


Από τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, που έγινε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 25 μέρες σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου πέρασε αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. 
Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, με άμεσα υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή ακόμα και να χάσει οριστικά τη μάχη του για ζωή. Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ακραίας λιτότητας, του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς ατζέντας, θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον απεργό πείνας. Από κοινού με τους κρατικούς της μηχανισμούς θα είναι οι μόνοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που επιλέγει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, με όπλο την ίδια του τη ζωή.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης, λειτουργώντας εκδικητικά πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο, επιδιώκουν να εμπεδώσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Η εξαίρεση δικαιωμάτων και ελευθεριών, που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, τείνει να γίνει ο κανόνας, μέσα σε μια συνθήκη κρίσης ολοένα και πιο βαθιάς, την ώρα που κάθε επίδοξο “success story” γίνεται ολοένα και πιο φαιδρό. 
Η αλληλεγγύη στον Ν. Ρωμανό πληθαίνει. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας, προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος.  
Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Καλαμάτας στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 7.00 το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό».