Τα ονόματα της Σοφίας Φίλντιση και του Μιχάλη Τούμπουρου σε δρόμους της Καλαμάτας


Τρεις επερωτήσεις που αφορούν στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σώματος, Αριστείδης Σταθόπουλος.
Η πρώτη αφορά στην εγκατάσταση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά βιομηχανιών που ενοχλούν, η δεύτερη την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις μετρήσεις που έγιναν για τυχόν επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία Βιομηχανιών Ελαιοπυρήνα στη BIΠΕ Μελιγαλά και η τρίτη τη διαχείριση σκουπιδιών στην θέση «Παλιοροβούνι».
 
ΒΙΠΕ Μελιγαλά
Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση βιομηχανιών, ο κ. Σταθόπουλος σημειώνει ότι «ξεφυτρώνουν» στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά «σαν μανιτάρια» βιομηχανίες- μαμούθ και τα αποτελέσματα της λειτουργίας τους γίνονται αμέσως αντιληπτά, αν επισκεφθεί κάποιος το χείμαρρο Δεσπότη, όπου καταλήγουν τα βιομηχανικά λύματα.
Ζητά, λοιπόν, το Περιφερειακό να πει όχι στο εξής στην εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων με μεγάλη όχληση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, «διότι δεν αντέχει άλλο ο τόπος».
Στη δεύτερη επερώτηση, ο κ. Σταθόπουλος σημειώνει ότι, αν και η ελαιοκομική περίοδος έχει τελειώσει εδώ και 3 μήνες, δεν έχει ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τυχόν επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία βιομηχανιών στη ΒΙΠΕ και ζητά να γίνει ενημέρωση στο επόμενο συμβούλιο.
 
Παλιοροβούνι
Στην τρίτη επερώτηση για τη διαχείριση σκουπιδιών στη θέση «Παλιοροβούνι» του Δήμου Οιχαλίας, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από τη λειτουργία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, ενώ είναι σε απόσταση αναπνοής από καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
«Η προτεινόμενη περιοχή “Παλιοροβούνι” θεωρώ ότι είναι μια ατυχής επιλογή και θα πρέπει να επανεξεταστεί από τους αρμόδιους. Διότι, δεν είναι δυνατόν, στην προσπάθεια των αρμοδίων για τη διαχείριση των σκουπιδιών, να επιλέγονται περιοχές όπως το “Παλιοροβούνι”. Μια τέτοια επιλογή θα υποβαθμίσει επικίνδυνα την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή, θα μειώσει αισθητά την αξία της γης και των προϊόντων, καθώς και την ποιότητα αυτών, και γενικότερα θα οξύνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα ανεργίας, οικονομίας και ποιότητας ζωής των κατοίκων», επισημαίνει καλώντας τον περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή και αντικειμενικότητα.