O ΣΥΡΙΖΑ «χτίζει» κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες


Νομαρχιακή συνδιάσκεψη αύριο το πρωί στο ξενοδοχείο REX 
Ακόμη πιο στέρεες σχέσεις με την κοινωνία «χτίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων, που ξεκινούν σήμερα από τη Λαμία με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με απώτερο σκοπό να διερευνηθεί και η δυνατότητα ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στα γραφεία του κόμματος στην Καλαμάτα, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Σπύρος Μωρακέας και οι αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι και μέλη, Νίκος Πατσαρίνος και Σταμάτης Μπεχράκης, αναφέρθηκαν στους στόχους και στη σημασία των παραπάνω πρωτοβουλιών.
 «Να συνδυάσουμε αυτό που θέλουμε με αυτό που μπορούμε» ήταν το μήνυμα της χθεσινής συνέντευξης, αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλήσει καθαρά με τους πολίτες για τον τρόπο που σκέπτεται να διαχειριστεί την εξουσία, εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, οι οποίες, όπως σχολίασε ο κ. Μωρακέας, «έπρεπε να έχουν διεξαχθεί από… χθες».
Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «δε θέλουμε να απευθυνόμαστε στην κοινωνία μόνο με όρους, αλλά ο κόσμος να εμπνευστεί και να στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς και να κριθούμε από την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων». Επίσης, έκανε λόγο για μια πλατιά διαδικασία καλέσματος, όλων των φορέων της κοινωνίας.
«Ήδη στο πρόγραμμα της ΔΕΘ καταθέσαμε τον μπούσουλα της πολιτικής μας. Σκοπός του κόμματός μας είναι η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι η βάση» είπε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, δίνοντας τον τόνο της εκλογικής προετοιμασίας.
Ο κ. Μωρακέας εκτίμησε, μάλιστα, ότι «θα πάμε στις εκλογές με ένα βρώμικο ανορθόδοξο πόλεμο, διότι έχουμε μπει σε μια φάση τέτοια που δεν είχε προηγούμενα γνωρίσει αυτός ο τόπος. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή συστήματα τα οποία είναι σε άμεση επικοινωνία με την κυβέρνηση και παραπληροφορούν» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Μπεχράκης, εκ των υπευθύνων για τη συγκρότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεσσηνία, σημείωσε ότι η περιφερειακή σύσκεψη είναι ένα κάλεσμα στην κοινωνία, με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματός του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.
Τέλος, ο Νίκος Πατσαρίνος, επίσης υπεύθυνος για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, χαρακτήρισε ως βασική προϋπόθεση ενός επιτυχούς διαλόγου με την κοινωνία την εξειδίκευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε Περιφέρεια. Βέβαια, παρατήρησε ότι η περιοχή μας βρίθει από προβλήματα, αλλά θα υπάρξει μια ιεράρχηση αναγκών επίλυσης με ρεαλιστικό τρόπο.
Στην περιφερειακή σύσκεψη έχουν προσκληθεί πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών. Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επιμελητήρια, συνδικάτα και εργατικά κέντρα.
 
Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή
Επίσης, αύριο το πρωί στις 10.00 θα γίνει η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία και θα εκλέξει τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Μέλη της Συνδιάσκεψης είναι 140 αντιπρόσωποι από τις τοπικές οργάνωσες του νομού. Ο κ. Μωρακέας σημείωσε ότι στο Σώμα αυτό των 140 αντιπροσώπων υπάρχουν και πολλά νέα μέλη.
Η Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, πρόσθεσε, θα αποτελείται πιθανότατα από 25 μέλη, αν και ο αριθμός θα οριστικοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη