Προχωρά η ανάπλαση στην πλατεία Ανάστασης


 
«Πήγε καλά το τριήμερο του Πάσχα. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία ήταν ικανοποιητική, όμως δούλεψαν και τα εστιατόρια, τα καφέ, τα κλαμπ, γενικά τα καταστήματα που σχετίζονται με το δικό μας κλάδο. Υπήρχε ένας οργασμός, ειδικά στην πόλη της Καλαμάτας γινόταν το αδιαχώρητο, φαινόταν και από τα αυτοκίνητα» σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, για την κίνηση στην περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες.

Νέοι άνθρωποι
«Παρατηρήσαμε λιγότερα γκρουπ, αλλά περισσότερο μεμονωμένο κόσμο, ιδίως νέους. Αυτό για μας σημαίνει πολλά. Γιατί λείπουν πλέον οι εκδρομές των ΚΑΠΗ και τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το καλό είναι ότι αυτή η έλλειψη αναπληρώνεται από τη νεολαία. Μιλάμε για ανθρώπους 30, 45 έως και 50 ετών. Είναι ενθαρρυντικό αυτό για τη Μεσσηνία. Έχουμε κάνει αγώνα, και ως Ένωση Ξενοδόχων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια, ώστε ο νομός να γίνει τουριστικός προορισμός. Οι πολλές αεροπορικές συνδέσεις, σε συνδυασμό με το νέο κομμάτι του δρόμου που άνοιξε, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».
Οι πασχαλινοί επισκέπτες, πάντως, ήταν στην μεγάλη τους πλειοψηφία Έλληνες, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και γενικά διάφορα μέρη της Ελλάδας. «Ίσως κάποιοι προτίμησαν τη Μεσσηνία από το να πάνε σε νησιά, καθώς η μετακίνηση με πλοίο, λόγω των τιμών των εισιτηρίων, είναι πιο ακριβή».
 
Άνοδος αεροπορικών αφίξεων
Σε αρκετά ξενοδοχεία η πληρότητα έφτασε το 100%, ενώ σε άλλα κυμάνθηκε από 70 – 90%, όπως σημειώνει ο κ. Λαγωνικάκος, ο οποίος δεν κρύβει την αισιοδοξία του και για τη συνέχεια. «Ήδη οι αεροπορικές αφίξεις αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα είναι περισσότερες από το Μάιο του 2012 και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το καλοκαίρι, κυρίως όσον αφορά στον εξωτερικό τουρισμό. Έρχεται το ένα αεροπλάνο μετά το άλλο, με αυξητική τάση, ενώ πολύ καλό είναι το άνοιγμα που έχει γίνει στη Ρωσία».

Της Μαρίας Νίκα