Μοίρασε δώρα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος η Μητρόπολη Μεσσηνίας (Φωτογραφίες)

Μοίρασε δώρα στους μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος η Μητρόπολη Μεσσηνίας (Φωτογραφίες)

Στιγμές χαράς πρόσφερε η Μητρόπολη Μεσσηνίας στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος, πολλοί εκ των οποίων είναι Ρομά. Το κάθε παιδί έλαβε μία λαμπάδα, ένα τσουρέκι και ένα ζευγάρι παπούτσια, όσα δηλαδή θα έπαιρνε ο κάθε νονός στο βαφτιστήρι του.

Για την κίνηση αυτή η διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Σινάπη, μας δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά να έρθει στο σχολείο μας ο πατέρας Φίλιππος εκ μέρους του μητροπολίτη Μεσσηνίας και να προσφέρει δώρα στα παιδιά. Τους ευχαριστούμε πολύ και το θεωρούμε τιμή που μας θυμούνται, τους αγαπάμε, ενώ να δηλώσω ότι όλα τα παιδιά εδώ είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
Κλείνοντας, θέλω να πω κάτι που πρέπει όλοι να καταλάβουν καλά: η παραβατικότητα δεν πατάσσεται με την καταστολή, αλλά με την παιδεία». 

Από την πλευρά της Μητρόπολης ο πατέρας Φίλιππος είπε: «Είναι μια πρωτοβουλία της Εκκλησίας, που γίνεται για τέταρτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο. Τις άλλες φορές γινόταν Χριστούγεννα, αλλά φέτος είδαμε ότι η ανάγκη είναι μεγαλύτερη και χρειάζεται να έρθουμε και το Πάσχα. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς χαμόγελο αυτές τις άγιες μέρες. Η Ανάσταση σημαίνει χαρά και η χαρά αντικατοπτρίζεται στα χαμόγελα των ανθρώπων.

Έτσι, λοιπόν, το Φιλόπτωχο Ταμείο, με την ευλογία του μητροπολίτη Μεσσηνίας, έκανε αυτές τις αγορές, προκειμένου, αφενός, να ενισχύσει την τοπική αγορά και, αφετέρου, να δώσει χαρά και χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω την κυρία Ιωάννα Σινάπη, τις δασκάλες και τους δασκάλους του σχολείου, που αγαπούν τα παιδιά. Δεν υπάρχουν παιδιά κατώτερου θεού, όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το κατάστημα Παπαθεοδωρίδη που μας έκανε καλή τιμή για να μπορέσουμε να αγοράσουμε τα παπούτσια των παιδιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ακόμα στις εθελόντριες και ιδιαίτερα στην κυρία Μαρία Σακελλάρη, αλλά και στην κυρία Δήμητρα Πίκουλα, που μαζί με την κόρη της κατασκεύασε τις λαμπάδες που δώσαμε στα παιδιά.

Τέλος, να ευχαριστήσω την αρτοποιία Φραγγέα, που επίσης έκανε πάρα πολύ καλή τιμή για τα τσουρέκια που δώσαμε στα παιδιά, αλλά και τον πατέρα Επιφάνιο, τον εφημέριο σε αυτή τη δύσκολη περιοχή».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση