Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η πλέον κρίσιμη και ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το Σώμα κλήθηκε, στην έκτακτη συνεδρίαση, να αποφασίσει για το κλείσιμο ΧΑΔΑ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και την υποβολή πρότασης στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για περιβαλλοντικές και άλλες αδειοδοτήσεις για το χώρο εγκατάστασης της μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που, ως μονόδρομος, επελέγη.
Όπως τόνισε στην αρχική εισήγησή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, και ανέλυσε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η Ολοκληρωμένη Διαχείριση με Διαλογή στην Πηγή – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος και Διαχείριση του τελικού υπολείμματος.
Αυτό, άλλωστε, έχει αποφασίσει το Δ.Σ. Τριφυλίας από το 2012, ωστόσο έμεινε στα χαρτιά, με τον κ. Κατσίβελα να αφήνει ευθέως μομφές επειδή «δεν έτρεξε», τότε, ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα. Ζητούμενο, όμως, παρέμεινε επί ώρες, το πού τελικά θα εγκατασταθεί η ολική διαχείριση των απορριμμάτων.
Πάντως, ο δήμαρχος από την αρχή ξεκαθάρισε πως με την κατάσταση ως είχε και τη διάθεση των απορριμμάτων οπουδήποτε, όλοι βολεύονταν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ξεβολευτούν και να πάρουν αποφάσεις!
Σημειώνεται ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη και όλοι οι πολίτες υποστήριζαν πως στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε παρατάξεις, ούτε κόμματα, ούτε πρόσωπα, ούτε και τοπικισμοί. Όμως, δυστυχώς, στην Τριφυλία ακόμα υπάρχουν τέτοια κατάλοιπα του παρελθόντος, που την οδήγησαν να μην μπορεί να κάνει άλμα μεγαλύτερο απ’ τη φθορά της.
-Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Κυριακής
Κλείσιμο ΧΑΔΑ και πρόταση για επιλογή χώρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων
Δείτε επίσης.
Σπουδαίο τουρνουά βόλεϊ και μνήμη Γιάννη Μπουσούνη
Για αποτελέσματα στην Κόρινθο ο Μιλτιάδης
Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση – Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
Αντώνης Σαμαράς: “Το μόνο που με νοιάζει να μη χάσει η Ελλάδα – Δεν θα μπορούν ούτε και να το μπαζώσουν”
Δ. Παπαστεργίου:«Από 1η Ιανουαρίου το όριο των 15 ετών στα social media»
Μίλτος Χρυσομάλλης: Θετική εξέλιξη για το Μιναγιώτικο φράγμα
ΕΛΛΕΤ: Επανέρχεται για τη δόμηση στη Μάνη και ζητά διακοπή εφαρμογής του ΠΔ του ’82
Σπουδαίο διπλό για τον Πανθουριακό στους Γαργαλιάνους
Τοπικά 04.10.2026, 22:00
Ποιος θα πληρώσει, τελικά, τον λογαριασμό;
Τοπικά 04.10.2026, 20:35
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Τοπικά 04.10.2026, 17:58
Παπαευσταθίου και Κουτραφούρης στη Δημοτική Επιτροπή της Δευτέρας
Τοπικά 04.10.2026, 15:57
Αμοιβές προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας
Τοπικά 04.10.2026, 14:01
Στο όνομα της «Πράσινης Ανάπτυξης»
Φόρτωση…



