Αναμόρφωση πρασίνου σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας


Έκθεση με θέμα «Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», από την προσωπική συλλογή του κ. Τάσου Παπαδόπουλου, παρουσιάζουν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Elite City Resort ανήμερα της επετείου της τέλεσης των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η έκθεση, μιας από τις μεγαλύτερες, σε εύρος, ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort έως τις 31 Αυγούστου και αποτελεί «χρυσή» ευκαιρία για το κοινό της πόλης- και όχι μόνο- να γνωρίσει σε βάθος αυτή την υπέροχη διαδρομή του παγκόσμιου θεσμού.

Συγκεκριμένα, χωρίζεται σε 6 ενότητες:
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει 16 ολυμπιακές δάδες, από το 1936 με την ολυμπιακή δάδα του Βερολίνου έως τη δάδα του Λονδίνου το 2012.
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει 4.750 Ολυμπιακές θεματικές καρφίτσες (pins), εκ των οποίων οι 3.000 έχουν θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Κάποιες καρφίτσες συνθέτουν ολοκληρωμένες σειρές με μικρό τιράζ και έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία.
Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εισιτήρια θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με εισιτήρια από τους Ολυμπιακούς του 1900 στο Παρίσι, καθώς και επίσημα και ημερήσια προγράμματα αγώνων από το 1932 έως σήμερα.
Η τέταρτη ενότητα αποτελείται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες της μέσο -Ολυμπιάδας Αθηνών το 1906 έως τις μέρες μας. Στη φωτογραφική αυτή συλλογή αναδεικνύονται προσωπικότητες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει συλλεκτικά προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Επίσης, υπάρχουν στολές λαμπαδηδρόμων από το 1996 μέχρι το 2012.
Η έκτη ενότητα περιλαμβάνει βιβλία Ολυμπιακών Αγώνων μεγάλης συλλεκτικής αξίας, από το 1932 έως σήμερα.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και με τη στήριξη του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, ιδρυτικού μέλους του ΣΕΓΑΣ.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει αίθουσα προβολών μεγάλων στιγμών από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Να σημειωθεί πως το Σάββατο 6 του μήνα, στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Elite, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τους δύο διοργανωτές για τις κοινές δράσεις που ετοιμάζουν το προσεχές διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια. Το «παρών» θα δώσουν και Έλληνες Ολυμπιονίκες.