Της Βίκυς Βετουλάκη
Την εντατική παρακολούθηση και την επιμέλεια από επιμελητή ανηλίκων μέχρι να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας της επέβαλε ως ποινή χθες το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε νεαρή τσιγγανοπούλα, η οποία δικάστηκε με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας για αγορά, κατοχή και πώληση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση ηρωίνης κατ’ επάγγελμα.
Όταν το Γενάρη του 2011 αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη σκηνή που διέμενε με την οικογένειά της στην περιοχή του ποταμού Άρι, έχοντας πληροφορίες ότι ο πατέρας της προμηθεύει τοξικομανείς με ναρκωτικές ουσίες, βρήκαν στο εσώρουχό της μια συσκευασία με 2,7 γραμμάρια ηρωίνης και 65 ευρώ.
Ο πατέρας της έχει ήδη καταδικασθεί για την υπόθεση σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο βαθμό.
Στο εσώρουχο
Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε πληροφορίες το 2011 πως ο τσιγγάνος, πατέρας της ανήλικης, προμηθεύει τοξικομανείς με ναρκωτικά. Πήγαν στον καταυλισμό και την πρώτη ημέρα παρακολούθησης είδαν δύο γνωστούς σε αυτούς τοξικομανείς να βγαίνουν από τη σκηνή του κατηγορουμένου.
Λίγες ημέρες αργότερα, ξανά σε παρακολούθηση, είδαν τον έναν από τους δύο τοξικομανείς να μπαίνει και μετά από λίγο να βγαίνει από τη σκηνή. Τον έλεγξαν και τους αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ηρωίνης αντί 10 ευρώ.
Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη σκηνή, όπου βρήκαν πολλά άτομα. Αστυνομικός παρατήρησε ότι η 11χρονη τότε κόρη του κατηγορουμένου προσπαθούσε να κρύψει κάτι. Οδήγησαν το κορίτσι στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ενώ μετά από έρευνα από γυναίκα αστυνομικό βρέθηκε να έχει κρυμμένη στο εσώρουχό της μια συσκευασία με 2,7 γραμμάρια ηρωίνης και 65 ευρώ. Όταν τη ρώτησαν, απάντησε ότι ο πατέρας της τα έδωσε για να τα φυλάξει.
Καταδίκη για τον πατέρα
Ο πατέρας της ανήλικης και στα δύο Δικαστήρια που έγιναν εις βάρος του υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά ήταν για ιδία χρήση, ενώ όταν είδε τους αστυνομικούς τα πέταξε στο χώμα και τα πήρε η κόρη του. Όσο για τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω της, είπε πως τα είχε μαζέψει από τα κάλαντα. Το ίδιο υποστήριξε χθες και στο Δικαστήριο Ανηλίκων η τσιγγανοπούλα, αλλά δεν έγινε πιστευτή από τους δικαστές.
Ο τσιγγάνος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή μειώθηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης, με τη χρηματική ποινή να παραμένει ίδια.
Δέσμευση Δένδια σε Αναστασόπουλο για ειδική δύναμη στη Μεσσήνη
Δείτε επίσης.
Συναρπαστικό πρωτάθλημα “υπόσχεται” η πρεμιέρα της Α’ Τοπικής
Νίκη ο Μιλτιάδης, ισοπαλία ο Πανθουριακός, ήττα στο φινάλε ο Τέλος Άγρας
Ο σιδηρόδρομος της Μεσσηνίας δε θα γίνει προεκλογικό άλλοθι
Έρευνα Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας: Θετική, αλλά όχι εντυπωσιακή η καλοκαιρινή κίνηση
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Νέα μελέτη των ευρημάτων από το Ανάκτορο του Νέστορα
Περικλής Μαντάς: «Οι παραγωγοί χρειάζονται άμεσα τις ενισχύσεις τους – Η ΑΑΔΕ πρέπει να λύσει τώρα τα προβλήματα του ΟΣΔΕ»
Αλέξης Χαρίτσης: «Πόσες ακόμη γυναίκες πρέπει να κινδυνεύσουν για να πει η κυβέρνηση τα πράγματα με το όνομά τους;»
Τοπικά 27.09.2026, 15:50
Μόνο 70.664 ευρώ επιπλέον για την ενανθράκωση στο Πολυκλαδικό
Τοπικά 27.09.2026, 13:57
Για τα αδέσποτα ζώα στη Μεσσήνη
Εκδηλώσεις 27.09.2026, 11:00
Φεστιβάλ Κορώνης: Προβολή ταινίας και μουσική σήμερα στις 20:30
Ελλάδα 27.09.2026, 08:12
Αποθέωση για την Άννα Βίσση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ
Φόρτωση…











