Ο Αλβανός «Νίκο» ομολόγησε τη δολοφονία του Φελίμ Μεσάι, όχι όμως του παιδιού


Την ταινία Πριν Πέσει η Νύχτα  παρουσιάζει αύριο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την προβολή της ταινίας θα προλογίσει η Μαρία Κρόμπα, εκπαιδευτικός και μέλος του θεατρικού σχήματος «Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος»

 

Η ταινία αποτελεί αυτοβιογραφία της ζωής και του έργου του ποιητή Ρεϊνάλντο Αρένας, από την αγροτική παιδική ηλικία και τον πρόωρο εναγκαλισμό του με την Επανάσταση, μέχρι την καταδίωξη και τη φυλακή που θα οδηγηθεί ως συγγραφέας και ομοφυλόφιλος στην Κούβα του Κάστρο.

 

Από την έξοδό του στο Mariel Harbor της Κούβας το 1980, στην αυτοεξορία και τον θάνατό του στη Νέα Υόρκη, η ταινία παρουσιάζει το πορτραίτο ενός ανθρώπου του οποίου η αναζήτηση για ελευθερία – πολιτική, καλλιτεχνική, σεξουαλική – νίκησε τη φτώχεια, τη φυλακή, την εξορία και το θάνατο.

 

Η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, μας ταξιδεύει στην πολύχρωμη και ταραχώδη Κούβα της δεκαετίας του 1970. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για Όσκαρ πρωταγωνιστικού ρόλου.

Σκηνοθεσία: Julian Schnabel

Παίζουν: Javier Bardem, Andrea Di Stefano, Johnny Depp

Διάρκεια: 132 λεπτά

 

Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών.

 

Χώρος Προβολής – Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής — 21:15

Είσοδος — 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη – Για νέους κάτω των 18 ετών