Τροχαίο ατύχημα πριν λίγη ώρα στο Μεμί Κυπαρισσίας (Φωτογραφίες)


 

51-43 ΤΟ 9Ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΤΕΝΤΑ ΚΑΙ… ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΗ

 

 

Την πρόκρισή της στο «final Four” του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων αγοριών, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη στο Κλειστό της Κοζάνης,  πανηγύρισε η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας (γνωστό και ως παραλίας), μετά τη νίκη της με 51-43 επί της ομάδας του 9ου ΓΕΛ Πειραιά σήμερα  στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα.

Μία πανάξια νίκη – πρόκριση για την  ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, που είχε ξανά σε φοβερή ημέρα τον Γιώργο Πολιτόπουλο, ο οποίος κυριάρχησε και στις 2 ρακέτες (πέτυχε 22 πόντους με 2 τρίποντα, έπαιξε φοβερή άμυνα και πήρε πολλά ριμπάουντ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Νίκου Παπουτσή που πέτυχε 16 πόντους με 2 τρίποντα, αν και έμεινε αρκετά λεπτά εκτός αγώνα.

H ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας ήταν αποφασιστική και αν έκανε λιγότερα  λάθη, που προέκυψαν λόγω της κούρασης από τα αλλεπάλληλα ματς, θα είχε φτάσει πιο άνετα στη νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως εκείνη του 9ου ΓΕΛ Πειραιά, στο ρόστερ της οποίας υπήρχαν και αθλητές των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με 15-9 στο πρώτο 8λεπτο. Το 9ο ΓΕΛ Πειραιά αντέδρασε και πλησίασε στο σκορ, καθώς η λήξη της δεύτερης περιόδου βρήκε το Λύκειο της Καλαμάτας να προηγείται με 28-23.

Στο τρίτο 8λεπτο υπήρξε νευρικότητα  και αστοχία με το 9ο ΓΕΛ Πειραιά να προηγείται με 11-7 στο επιμέρους σκορ (35-34), δείχνοντας να μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι, όμως στην τελευταία περίοδο το ξέσπασμα των παικτών του Χρήστου Πολιτόπουλου, άνοιξε και πάλι τη διαφορά, φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στην αναμέτρηση και τη μεγάλη νίκη με σκορ 51-43.

Εκτός από την τεράστια προσπάθεια των αθλητών του 3ου ΓΕΛ που φθάνουν δικαιότατα στους «4» της διοργάνωσης, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους φιλάθλους του Καλαματιανού Λυκείου, που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Κλειστό της Τέντας. Μετά το τέλος του αγώνα, κυρίως λόγω της εριστικής συμπεριφοράς που επέδειξαν οι νεαροί αθλητές από τον Πειραιά, επήλθε μια μικρή εστία έντασης, χωρίς όμως να ξεπεραστούν τα όρια.

Το ματς σφύριξαν οι Αντώνης Αναστόπουλος, Λάμπρος Νάστος.

Στη γραμματεία βρισκόταν οι Σωτηρία Πετρούλια, Δημήτρης Νικολακέας, Κώστας Ζερμπίνος.

3Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Πολιτόπουλος): Κοσμόπουλος 4, Πολίτης 5 (1), Μουτζούρης, Αθανασόπουλος 2, Φιλιππόπουλος, Λώλος, Πουλουπάτης, Ρούσσος, Μαυροειδής 2, Κωστάκης, Πολιτόπουλος 22 (2), Παπουτσής 16 (2).

9Ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θωμάς Νικολόπουλος): Ραλλάκης 4, Νέστορας, Φίλα, Μπουλαντζάς 9, Αγγ. Λέσι 11 (2), Γραβάνης, Φάρος 9, Ντάσκας, Μπινιάρης 8, Λ. Λέσι 2, Παρασκευόπουλος, Μουλαράι.

  • Γιατρός αγώνα ήταν η Ειρήνη Ρουσσάκη.
  • Τον αγώνα μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης  Κυριάκος Ταβουλαρέας, ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας Χριστόδουλος Στυλιανίδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας Αργύρης Ζαμανάκης, προπονητές διαφόρων τοπικών ομάδων, ο πρόεδρος του «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης και η υπεύθυνη του Δημοτικού Γηπέδου «Παναγιώτης Μπαχράμης» και της Τέντας Βενετία Λιακουνάκου.

 

Το πρόγραμμα της τελικής φάσης

Την προσεχή Τρίτη το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας αναχωρεί για την Κοζάνη, αφού την Τετάρτη 20 του μήνα, θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί, με ώρα διεξαγωγής τις 11.00 π.μ. και 1.00 μ.μ. αντίστοιχα. Την επόμενη ημέρα, θα γίνει στη 1.00 μ.μ. ο τελικός, στον ίδιο χώρο, ενώ ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί επίσης στη 1.00 μ.μ. αλλά στο Κλειστό της Πτολεμαΐδας.

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας