Με αμφίρροπες αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α΄ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ


 

Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το άνοιγμα της 9ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που ξεχωρίζει τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε σχέση με τις προηγούμενες, λόγω της αμφίρροπης εικόνας που προκύπτει μέσα από τα «αλλοπρόσαλλα» αποτελέσματα. Η αυλαία ανοίγει το μεσημέρι στην Κυπαρισσία, εκεί όπου η ευχάριστη έκπληξη, ο Δίωνας υποδέχεται το Γύθειο και συνεχίζεται η δράση με αγώνες στη Μεσσήνη και την Τέντα…

 

ΔΙΩΝ ΚΥΠ. – ΓΥΘΕΙΟ

(Δ.Σ. Κυπαρισσίας – 4.00 μ.μ.)

Επιστροφή στην έδρα για τον Δίωνα Κυπαρισσίας, που τα κατάφερε εξαιρετικά και εκτός μέσα από την άνετη όπως εξελίχθηκε νίκη του στην Πύλο. Το συγκρότημα του Σπύρου Ψυχογιού εντυπωσιάζει μέχρι τώρα, δείχνοντας ικανό να διεκδικήσει και θέση στην τετράδα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δύναμη της έδρας, καθιστά τον Δίωνα ικανό να πάρει νέο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Κρόνο. Οι Λάκωνες, που προέρχονται από την  εντός έδρας ήττα από τον Ακάδημο, ψάχνουν το θετικό αποτέλεσμα, για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.  Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ταβουλαρέας και Καρμοίρης.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΡΟΝΟΣ

(Τέντα – 6.00 μ.μ.)

Τα προβλήματα πολλά γι’ ακόμη μια φορά για τους Πράσινους, αφού δεν υπολογίζονται Μανώλης, Δ. Λιανός, ωστόσο υπάρχει βάθος στον πάγκο και πολύ εμπειρία να ξεπεραστούν και να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες. Άλλωστε, και στο προηγούμενο ματς στη Μεγαλόπολη, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από το διπλό. Θέλει λοιπόν τη νίκη για να κάνει ένα ακόμη βήμα παραμονής, αλλά και για να διατηρηθεί ζωντανός στο κυνήγι των πλέι οφ.

Όσον αφορά τους Σπαρτιάτες, που προέρχονται από τη σπουδαία εμφάνιση επί των Δρομέων, χάνουν μέρος της δύναμής τους όταν παίζουν εκτός έδρας, όμως διαθέτουν και εμπειρία και ποιότητα να κοιτάξουν τον Παναθηναϊκό στα ίσια, επιζητώντας το πρώτο τους διπλό. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Αναστόπουλος, Σχοινάς.

 

Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ

(Δ.Σ. Μεσσήνης – 7.00 μ.μ.)

Τίποτε άλλο πέραν της επιστροφής στις νίκες δεν υπάρχει στο συγκρότημα του Μιχάλη Μπακογιάννη, που προέρχεται από την απρόσμενη ήττα στον αγώνα με τον Άτλαντα. Η ομάδα της Μεσσήνης θα παραταχθεί πλήρης, αφού αναμένεται και η επιστροφή του Καραμπάγια, ενώ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί και τον παράγοντα έδρα, σ’ ένα ματς που είναι το απόλυτο φαβορί. Από την άλλη πλευρά, η Πύλος που θα έχει και πάλι απουσίες (Ι. Κόκκορης, Δ. Διακουμής, Καλογερόπουλος), θα ψάξει την έκπληξη αλλά περισσότερο την καλή εμφάνιση μέσω της οποίας θα επανέλθουν τα χαμόγελα, τα οποία έσβησαν μετά την εντός έδρας ήττα από τον Δίωνα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ταβουλαρέας και Καρμοίρης.

 

ΑΚΑΔΗΜΟΣ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ

(Τέντα – 8.00 μ.μ.)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ακάδημος, που θα προσπαθήσει να το φανερώσει και απέναντι στον Πολύβιο. Η ομάδα του Ροζακέα μετρά ένα εξαιρετικό νικηφόρο σερί και θέλει να το συνεχίσει, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Σ’ αυτό το ματς μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τους Μάλαμα και Αλευρά.

Στον αντίποδα, ο επικίνδυνος και ανεβασμένος Πολύβιος, που έχει περισσότερες λύσεις μετά την ενσωμάτωση του Μιχαγιάννη, έρχεται στην Καλαμάτα με στόχο το διπλό, το οποίο θα τον βγάλει από την τελευταία θέση, εκεί όπου βρίσκεται από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Μπακετέας.

******************

Β΄  ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Πλήρης δράση στον όμιλο Μεσσηνίας… ένα ματς σε Αρκαδία – Λακωνία

Σήμερα διεξάγονται και τα τρία παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής του ομίλου Μεσσηνίας της Β΄ κατηγορίας, με την αναμέτρηση του Πήγασου κόντρα στον Ευκλή να ξεχωρίζει, ενώ παράλληλα θα γίνει κι ένα ματς για τον Όμιλο Αρκαδίας – Λακωνίας. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής…

 

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Δ.Σ. Καλαμάτας – 6.00 μ.μ.

Πήγασος – Ευκλής (Νάστος, Μπακετέας)

Δ.Σ. Γαργαλιάνων – 6.30 μ.μ.

Γ.Σ. Γαργαλιάνων – Κορώνη (Κυριακόπουλος, Χριστόπουλος)

Δ.Σ. Καλαμάτας – 8.00 μ.μ.

Γ.Σ. Χώρας – Εθνικός Μελιγαλά (Αναστόπουλος, Νικητόπουλος)

 

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΚΔ Τρίπολης – 7.30 μ.μ.

Νεοχώρι – Ολυμπιάδα Δαφνίου (Δούβρης, Καρδαράς)