Προβλήματα στην Καλαμάτα από τα καιρικά φαινόμενα


 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και την πόλη της Καλαμάτας χθές βράδυ δημιούργησαν διάφορα προβλήματα (φράξιμο αγωγών, μετακίνηση χωμάτων, προσαμμώσεις) σε περιοχές της πόλης, ενώ από σήμερα το πρωί τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ τέθηκαν σε επιφυλακή.

 

Κατά τον αντιδήμαρχο Χρ. Ριζά, ο οποίος, παρουσία και του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αν. Καραγιάννη, παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου, η ένταση του καιρικού φαινομένου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, το ύψος της βροχόπτωσης έφτασε τα 38 χιλιοστά, τη στιγμή που συνολικά μέσα στο 2013 το ύψος της βροχής ήταν 70 χιλιοστά. Πάντως, φάνηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των υποδομών της πόλης, γεγονός που αποδεικνύει, όπως τόνισε, ότι οι υπηρεσίες τόσο του Δήμου Καλαμάτας όσο και της ΔΕΥΑΚ ήταν προετοιμασμένες.

 

Στα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν η υπερχείλιση του χείμαρρου Βέλιουρα, ενώ τα νερά μετέφεραν λάσπες στους δρόμους στην περιοχή της οδού Καλλιπατείρας. Επίσης, πολλά νερά κατέβασε στην εθνική οδό Αθήνας-Καλαμάτας, στο Ασπρόχωμα, ο κάθετος δρόμος του Καλαμίου. Εκεί έγινε παρέμβαση από τη ΔΕΥΑΚ και τη Διεύθυνση Καθαριότητας για την απομάκρυνση του νερού και τον καθαρισμό της εθνικής οδού.

 

Για άλλη μια φορά έφραξε, από την άμμο της θάλασσας, ο αγωγός ομβρίων της Δυτικής Παραλίας, κοντά στο κέντρο «Πράσινο Αστέρι». Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή.

Ελαφρές καταπτώσεις παρατηρήθηκαν στον Ταΰγετο, όπου μηχανήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας καθάρισαν την εθνική οδό. Τέλος, μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας, στο 6ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και στην οδό Λακωνικής. Για τα δύο τελευταία, όπως σημείωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Χριστόπουλος, αιτία δεν ήταν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι δρόμοι είναι χωμάτινοι, με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμοι μετά από δυνατή βροχόπτωση.