Γιορτή ποδοσφαίρου στον Μελιγαλά με τη συμμετοχή 150 παιδιών


 

Απαλλαγμένοι πια από το άγχος των σχολικών υποχρεώσεων δεκάδες λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές ηλικίας από 5 έως 12 ετών που ανήκουν στις ακαδημίες του Εθνικού Μελιγαλά και του Δαναού Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες ένα απόγευμα γεμάτο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο 5×5 του Γυμνασίου Μελιγαλά στήθηκε μια πραγματική αθλητική γιορτή, με τη διεξαγωγή έξι ημίωρων συναντήσεων, απονομές αναμνηστικών κυπέλλων και πλούσιο μπουφέ στο τέλος για μικρούς και μεγάλους.
Αν και μικρή σημασία έχει, ο Δαναός επικράτησε σε όλα τα παιχνίδια απέναντι στις νεότευκτες, αλλά πολλά υποσχόμενες ακαδημίες του Εθνικού που αριθμούν πάνω από 100 παιδιά, πλην της κατηγορίας γεννηθέντων 2005-2007, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Στους γεννηθέντες το 2004 το καλαματιανό συγκρότημα κέρδισε 3-2, με 4-2 σε εκείνη των γεν. 2003, με 5-1 στους γεν. το 2002, 6-3 στους γεν. το 2001 και 3-1 στους γεν. το 2000.

 

Η καλαματιανή αποστολή ταξίδεψε με λεωφορείο στον Μελιγαλά και τη συνόδεψαν οι προπονητές Πέτρος Δημόπουλος, Μιχάλης Παυλάκης και Αλέκος Δέδες. Ο τελευταίος προσφέρει τις υπηρεσίες του και στις ακαδημίες του Μελιγαλά, απ’ όπου κατάγεται άλλωστε, στηρίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Ηλίας Μουρούσιας, δικαιώνοντας την απόφαση της διοίκησης να τον επιλέξει γι’ αυτό το ρόλο.