Αθώα λόγω αμφιβολιών δικηγόρος που είχε κατηγορηθεί για πλαστά έγγραφα μεταναστών


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε δικηγόρος της Καλαμάτας χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφων που αφορούν στη διαμονή μεταναστών στη χώρα μας. Αν και το κατηγορητήριο περιλάμβανε πολλές περιπτώσεις, μετά από αίτημα του συνηγόρου της το δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτές έχουν παραγραφεί και παρέμεινε ως κατηγορία μόνο μια περίπτωση βεβαίωσης, η οποία μάλιστα μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Το δικαστήριο την αθώωσε λόγω αμφιβολιών, με την πρόεδρο να της επισημαίνει ότι «της έδωσαν μια ευκαιρία και να πάει να ανάψει 5-6 λαμπάδες».
Αντίθετα, σε 5 χρόνια φυλάκισης, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάσθηκε για την ίδια υπόθεση Αλβανός, με τον οποίο η δικηγόρος διατηρούσε σχέση και συζούσε την περίοδο εκείνη.

Πλαστά
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μάρτιο του 2008 συνελήφθησαν στην Τρίπολη δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι κατείχαν πλαστές βεβαιώσεις που φαινόταν να έχουν εκδοθεί από το Δήμο Μεσσήνης.
Οι δύο Αλβανοί είχαν καταθέσει ότι τις αγόρασαν από τον κατηγορούμενο Αλβανό, ο μεν πρώτος αντί 2.500 ευρώ, ο δε δεύτερος αντί 3.000 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που η δικηγόρος συζούσε με τον Αλβανό και εκεί βρέθηκε μια βαλίτσα, όπου, μεταξύ άλλων, υπήρχαν πλαστές βεβαιώσεις και σφραγίδες υπηρεσιών. Στο γραφείο της, σε παρακείμενη αποθηκούλα, βρέθηκε μια νάιλον τσάντα με έγγραφα και βεβαιώσεις (πλαστά και μη) αλλοδαπών.
Επίσης, στο σπίτι βρέθηκε βιβλιάριο καταθέσεων του Αλβανού με 23.950 ευρώ, ενώ στην τσάντα της δικηγόρου 17.800 ευρώ.

Αρνήθηκε
Στην απολογία της η δικηγόρος ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι διατηρούσε σχέση με τον Αλβανό για λιγότερο από ένα χρόνο και αρχικά δεν έδειχνε το χαρακτήρα του.
Μίλησε για μια θυελλώδη σχέση, για την οποία ντρεπόταν και ήθελε να ξεμπλέξει, αλλά δεν μπορούσε, καθώς την απειλούσε και φοβόταν το σκάνδαλο. Επίσης, ανέφερε ότι η βαλίτσα στο σπίτι της ήταν δική του, αλλά δεν είχε κοιτάξει τι περιέχει, όπως και η τσάντα στο γραφείο. Για τα χρήματα στην τσάντα της, είπε ότι μέρος αυτών ανήκε στη μητέρα της, ενώ τα υπόλοιπα ήταν δικά της και τα έκρυβε, διότι ο Αλβανός είχε τους κωδικούς απ’ όλες τις κάρτες της και δεν του είχε εμπιστοσύνη.
Η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν έχει πεισθεί από όσα ισχυρίσθηκε η κατηγορούμενη, αλλά σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου για παραγραφή της πλειοψηφίας των περιπτώσεων, και ζήτησε την ενοχή της μόνο για τη μία. Το δικαστήριο, καταλήγοντας, αποφάσισε την αθώωσή της λόγω αμφιβολιών.