Το …2015 εκδίκαση υποθέσεων λόγω αποχής δικαστικών & δικηγόρων


 

 

Αντίθεση δικηγόρων για παράταση ωραρίου λειτουργίας δικαστηρίων

 

Το… 2015 ορίζεται πια από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας η εκδίκαση υποθέσεων, όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι «τα δικαστήρια έχουν πάθει έμφραγμα».

Ο κ. Μαργέλης σημείωσε ότι οι δικηγόροι ξεκίνησαν τις επαναλαμβανόμενες αποχές από τα καθήκοντά τους από φέτος τον Απρίλιο, ενώ παράλληλα έχουν γίνει απεργίες από τους δικαστικούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

«Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μπλοκάρισμα στις υποθέσεις. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα “έμφραγμα” στα δικαστήρια. Πολλές υποθέσεις μένουν αδίκαστες και ειδικά αυτές που αναβάλλονται ορίζονται από το Μονομελές Πρωτοδικείο για το 2015. Οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεσή τους σε πρώτο βαθμό. Φανταστείτε μετά σε δεύτερο βαθμό, σε Εφετείο, πόσο θα καθυστερήσουν. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δικαστών, δυστυχώς οι υποθέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν. Υπάρχουν και τεράστιες ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους και αυτό μεγαλώνει την ταλαιπωρία του κόσμου», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.

 

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων από τις 3.00 στις 5.00 το απόγευμα, ο κ. Μαργέλης είπε ότι αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, επισημαίνοντας: «Κάτι τέτοιο θα συναντήσει σφοδρή αντίδραση και από δικαστικούς υπαλλήλους και από δικηγόρους. Δεν πρόκειται να εκδικασθούν από τις 3.00 έως τις 5.00 πάνω από μία, δύο υποθέσεις. Αυτό, λοιπόν, δε λύνει το πρόβλημα της δικαιοσύνης. Η παράταση των ωραρίου μάς γυρίζει σε παλιότερες εποχές. Οι δικηγόροι θα είναι εξουθενωμένοι και ο δικαστής είναι άνθρωπος, δεν μπορεί να δικάζει από 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα».
Β.Β.