Κανονικά θα λειτουργήσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας από την 1η Ιανουαρίου


 

 

Από την 1η Ιανουαρίου θα «μπει» η πρώτη σειρά νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις που έδωσε χθες το μεσημέρι υψηλόβαθμος πολιτικός παράγοντας του υπουργείου Άμυνας στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αλευράς, απάντησε πως στα σχέδια και τις προθέσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η λειτουργία του στρατοπέδου στην Καλαμάτα για την εκπαίδευση νεοσυλλέκτων. Επίσης, θα ανασταλεί η λειτουργία δεκατριών στρατοπέδων στην Ελλάδα, ενώ στην Αρκαδία θα λειτουργήσει διακλαδικό κέντρο εκπαίδευσης (κοινό για Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό).
Με βάση τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα λειτουργήσει κανονικά, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην Τρίπολη, ενώ, όπως σημείωσε, δεν ήταν στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου να μεταφερθεί στην Καλαμάτα το 11ο Σύνταγμα Πεζικού.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ισχύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Παν. Παναγιωτόπουλου πως δε θα μετακινηθεί στην Καλαμάτα το 11ο Σύνταγμα Πεζικού.
Όσον αφορά στις σχετικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγ. Γιαννακούρα, όταν του ζητήθηκε να τις σχολιάσει, ο κ. Αλευράς περιορίστηκε να απαντήσει: «Ο καθένας προασπίζεται το χώρο του όσο μπορεί καλύτερα. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας».
Χ.Χ.