Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Πριν καν ολοκληρωθεί το ταρτάν, ξεκόλλησε

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Πριν καν ολοκληρωθεί το ταρτάν, ξεκόλλησε

Γνωστά τα προβλήματα, αλλά….

Πριν από μερικές μέρες γράψαμε για την κακή κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και περιμετρικά.
Μάλιστα, στο ρεπορτάζ είχαμε δώσει έμφαση στο νέο ταρτάν, που πριν καν ολοκληρωθεί άρχισε να ξηλώνεται, κάτι που δυστυχώς είχαν προβλέψει άνθρωποι που ασχολούνται με το στίβο και καθημερινά σχεδόν είναι στο Στάδιο.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη θέσαμε το ζήτημα τόσο στον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα όσο και στο δήμαρχο Καλαμάτας, που δήλωσαν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα.
Ειδικά δε για το ταρτάν, είπαν ότι αν δεν είναι στην εντέλεια, η Δημοτική Αρχή δε θα το παραλάβει.

Ειδικότερα, ο κ. Τάκης Βασιλόπουλος απάντησε ότι το ταρτάν έχει προβλήματα και, κατά τη γνώμη του, οι εργασίες έπρεπε να γίνουν αργότερα, ώστε ο καιρός να έχει ζεστάνει.
Όπως πρόσθεσε, οι εργασίες έχουν σταματήσει και θα συνεχιστούν όταν ζεστάνει ο καιρός, ενώ αυτές αφορούν μόνο στο κομμάτι που έχει υποστεί ζημιά.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος δήλωσε ότι παραλαβή του ταρτάν θα γίνει όταν αυτό είναι τέλειο, ενώ πρόσθεσε ότι το παιχνίδι με τις παρατάσεις και τους εργολάβους θα τελειώσει, και ο συγκεκριμένος εργολάβος θα πληρωθεί μόνο όταν το ταρτάν θα έχει 100% επιτυχία, διαφορετικά, όπως χαρακτηριστικά είπε, δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ.

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν θα αλλαχτούν και τα 100 μέτρα στη νοτιοδυτική πλευρά του γηπέδου, ο Τάκης Βασιλόπουλος απάντησε ότι όλος ο στίβος θα φτιαχτεί, άρα και αυτά.

Τα σκουπίδια μετά τους αγώνες
Άλλο θέμα που είχαμε θίξει στο ρεπορτάζ είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Στάδιο μετά τους αγώνες της Καλαμάτας, καθώς οι κερκίδες και άλλοι χώροι παραμένουν ακαθάριστοι για ημέρες.
Σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας ξεκαθάρισε ότι υπεύθυνη για τον καθαρισμό είναι η ομάδα που χρησιμοποιεί το γήπεδο.

Οι τουαλέτες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί
Όσον αφορά στις τουαλέτες στις κερκίδες, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι υπάρχει ζήτημα, αφού αυτές οι εργασίες χρηματοδοτούνται από την Επιτροπή Αθλητισμού, με τις χρηματοδοτήσεις να έχουν καθυστερήσει.

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και ενδεχομένως η Δημοτική Αρχή να πρέπει να κηρύξει κάποιους εργολάβους έκπτωτους, προκειμένου να μάθουν κι αυτοί να τηρούν τα χρονοδιαγράμματα.

Λοιπά
Όσο για τον περιβάλλοντα χώρο, ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι στο Στάδιο γενικότερα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά, κάτι που θα συμβεί στο μέλλον.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση