Πρατηριούχοι υγρών καυσίμων Μεσσηνίας: “Υπάρχει μεγάλη επάρκεια – Κλειστά τα πλυντήρια αυτοκινήτων”

Πρατηριούχοι υγρών καυσίμων Μεσσηνίας: “Υπάρχει μεγάλη επάρκεια – Κλειστά τα πλυντήρια αυτοκινήτων”

“Να κρατούν και οι πελάτες τα μέτρα ασφαλείας” 

Να μην πανικοβάλλονται οι πολίτες και να “φουλάρουν” τα αυτοκίνητα τους σα να μην υπάρχει αύριο ζητά από τους πολίτες, μιλώντας στο “Θάρρος” ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας ο “Αριστόδημος”,  Λάμπρος Σώτηρας. Ο κ. Σώτηρας συμπληρώνει ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια καυσίμων και δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα, καθώς εκτός των άλλων, οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις μεταφορές τους. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο βασικός λόγος που παραμένουν ανοικτά τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι για την αποφυγή περαιτέρω δυσκολιών στην ήδη προβληματική λειτουργία της αγοράς. 

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό αυτές τις ημέρες, τονίζει ο πρόεδρος των πρατηριούχων της Μεσσηνίας, είναι η πιστότερη εφαρμογή των κανόνων πρόληψης τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων στα πρατήρια. Όπως μας είπε,  έχει παρατηρηθεί αυτοκίνητα γεμάτα με  όλη την οικογένεια και ηλικιωμένους,  χωρίς κανένα μέτρο προστασίας να έρχονται για καύσιμα στα πρατήρια. Ζήτησε δε, στο μέτρο του δυνατού, οι καταναλωτές να προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες που επιτρέπεται μέχρι 25 ευρώ. Εξήγησε παράλληλα, ότι οι υπάλληλοι που βάζουν καύσιμο απαγορεύεται να φορούν γάντια για λόγους ασφαλείας αλλά προσπαθούν να τηρούν το μέτρο της απόστασης από τους πελάτες. 

Ο κ. Σώτηρας έκανε γνωστό ότι ο σύλλογος της Μεσσηνίας αποφάσισε όσο διαρκεί αυτή η κρίση του κορωνοϊού να σταματήσει το πλύσιμο αυτοκινήτων στα πρατήριά του και αυτό γίνεται για την προστασία των εργαζομένων σ’ αυτά.

Κλείνοντας, σημείωσε πως από την πλευρά τους ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία  να μεριμνήσουν , ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των Πρατηρίων τους, επιβάλλοντας, μείωση του ωραρίου λειτουργία μέχρι τις 7μ.μ. , καθολική τήρηση του ωραρίου διανυκτέρευσης στο Νομό Μεσσηνίας καθώς και μέτρα στήριξης των εργαζομένων του κλάδου τους. 

του Κώστα Γαζούλη

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας