Ακόμα 19 αρνητικά ύποπτα κρούσματα – Επανέρχεται σε κανονική λειτουργία η Καρδιολογική τη Δευτέρα

Ακόμα 19 αρνητικά ύποπτα κρούσματα – Επανέρχεται σε κανονική λειτουργία η Καρδιολογική τη Δευτέρα

Σύγχυση για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων στη Μεσσηνία

Ειδικές οδηγίες για νεφροπαθείς θα εκδοθούν από τον Καλαματιανό Καθηγητή Ιωάννη Μπολέτη

Αρνητικά ήταν και τα 19 τελευταία ύποπτα κρούσματα που είχαν σταλεί προς εξέταση στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ, και αφορούσαν νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας Εμφραγμάτων και της Καρδιολογικής Μονάδας Καλαμάτας. Με την τελευταία εξέλιξη, από την προσεχή Δευτέρα η Καρδιολογική Κλινική επανέρχεται στην κανονική της λειτουργία και θα μπορεί να δεχθεί κανονικά νέους ασθενείς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να συνεχίζει να λαμβάνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης, κάτι που ήδη συμβαίνει και σ’ όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου

2 ή 3 τα κρούσματα; 

Την ίδια ώρα επικρατεί σύγχυση με τον ακριβή αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Μεσσηνία. “Χάρτης” αναφοράς των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα που έδειξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης,  αλλά κυκλοφορεί επίσης και σε αξιόπιστα ιατρικά σάιτ, έκανε λόγο για 3 κρούσματα. Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε για δύο αυτά που αφορούν τον γιατρό και τη νοσηλεύτρια της καρδιολογικής. Εικάζεται, και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, ότι το 3ο ίσως αναφέρεται στο φοιτητή που σπουδάζει στην Καλαμάτα, ο οποίος ωστόσο διαπιστώθηκε θετικός στη νόσο στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” των Αθηνών. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι αν “ακολουθήσουμε” τις επίσημες ανακοινώσεις, το κρούσμα είναι ένα… Δείγμα, αν μη τι άλλο, και αυτό της ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών.

Σχέδιο για τους Νεφροπαθείς

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του κοινού από τον λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα, παρουσία και του υφυπουργού Προστασίας Νίκου Χαραλιά, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες ειδικές οδηγίες για τους νεφροπαθείς, από τον Καλαματιανό Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπολέτη, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση σε Νοσοκομεία “Αναφοράς”.

Ικανοποίηση Μπέζου για την αιμοδοσία

Με ανάρτησή του, στην προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους Μεσσήνιους που προσέρχονται στους νέους χώρους που έχουν οριστεί για την αιμοδοσία. Υπενθυμίζουμε, ότι για την Καλαμάτα ο χώρος αιμοδοσίας είναι το ΚΕΦΙΑΠ, στο παλιό στρατόπεδο.

Του Κώστα Γαζούλη