Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 μονάδες αίματος σε τρεις εβδομάδες

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 μονάδες αίματος σε τρεις εβδομάδες

Συγκινητική ανταπόκριση στην αιμοδοσία, Φρούσος και Κονδυλοπούλου χθες έδωσαν αίμα

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση πολιτών της Κυπαρισσίας και ευρύτερα της Τριφυλίας, ξεπερνώντας μάλιστα κάθε αισιόδοξη προσδοκία, στην έκκληση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για εθελοντική αιμοδοσία! Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οι πολίτες της Τριφυλίας αποδεικνύουν στην πράξη την ευαισθησία τους στο σοβαρό αυτό ζήτημα. 

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από τις 16 Μαρτίου λειτουργεί σε χώρο εκτός νοσοκομείου ύστερα από σχετική οδηγία της 6ης ΥΠΕ καθ’ υπόδειξη του υπουργείου Υγείας, για λόγους ασφαλείας και προστασίας των αιμοδοτών και του προσωπικού. Ο χώρος που διεξάγεται η αιμοληψία είναι στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 51, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία, στο ισόγειο της πολυκατοικίας που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Δασαρχείο Κυπαρισσίας. Ο χώρος ελέγχθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται, ενώ το κόστος μίσθωσής του ανέλαβε να καλύψει προσωπικά ο δήμαρχος Τριφυλίας. Εκεί λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας! 

Μέχρι χθες το μεσημέρι, σε τρεις εβδομάδες λειτουργίας του Τμήματος Αιμοδοσίας στο νέο χώρο, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 μονάδες αίματος. 

Χθες το πρωί επισκέφθηκαν το Τμήμα Αιμοδοσίας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, με συνεργάτες του για να δουν από κοντά τη λειτουργία του και να συγχαρούν το προσωπικό της αιμοληψίας για το έργο τους εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Νίκος Φρούσος και η επιστημονική συνεργάτις του δημάρχου Τριφυλίας, Ηλιάνα Κονδυλοπούλου, έδωσαν αίμα για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Τμήματος, τασσόμενοι αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη! 

Καλούνται, λοιπόν, όλοι οι εθελοντές αιμοδότες αλλά και όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το Τμήμα Αιμοδοσίας, δίδοντας λίγο από το αίμα τους και προσφέροντας δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!