Αύξηση στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ για τις ελιές Καλαμών καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αύξηση στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ για τις ελιές Καλαμών καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ελιά Καλαμών αποτελεί ένα δυναμικό και εξαγώγιμο προϊόν για τη χώρα μας, και ιδιαίτερα για τις περιοχές της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Αιτωλοακαρνανίας  και της Στερεάς Ελλάδας. Εν τούτοις, τη φετινή χρονιά η τιμή έχει κατρακυλήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, ενώ έχουν μειωθεί και οι ποσότητες απορρόφησης. Με όλα αυτά τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να πλήττουν οικονομικά τους παραγωγούς, και εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση των ασφαλίστρων για τον ΕΛΓΑ. Πρόκειται για μία προκλητική ενέργεια απέναντι στον αγροτικό κόσμο.

Αντί να αναζητούνται τρόποι στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών, η κυβέρνηση προχωρά σε επιβαρύνσεις και αυξήσεις. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τους πραγματικούς παραγωγούς.

Το θέμα αυτό αναδείξαμε με ερώτηση που υποβάλαμε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από κοινού με το βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη από τη Βοιωτία, και συνολικά 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει σε επιστολή του ο πρώην ΥΠΑΑΤ, Σταύρος Αραχωβίτης, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα olivenews.gr.

Να προσθέσουμε ότι τη σχετική επιστολή υπογράφει και ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.