Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση για μπάνιο στη θάλασσα

Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Ποιοι εξαιρούνται από την  απαγόρευση για μπάνιο στη θάλασσα

Διευκρινίσεις για το ποια άτομα επιτρέπεται να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και υπό ποιες προϋποθέσεις δίνει το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μετακίνησης που έχουν εφαρμοσθεί για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού και, ως εκ τούτου, απαγορεύονται.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περιορισμοί αυτοί κάμπτονται στην περίπτωση πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης κ.ά.) που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό ή άλλοι συναφείς τρόποι αποκατάστασης.

Οι πολίτες, όμως, που εμπίπτουν σε αυτές τις εξαιρέσεις οφείλουν κατά την άσκησή τους αυτή να κατέχουν και να επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους. Σε διαφορετική περίπτωση, από τα στελέχη του Λιμενικού θα βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο.