Παπλωματάδικα: Χωρίς διαβάτες και «αγκαλιά» με την εγκατάλειψη…

Παπλωματάδικα: Χωρίς διαβάτες και  «αγκαλιά» με την εγκατάλειψη…

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να γράψουμε για πολλοστή φορά για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αμφείας ή, αλλιώς, «Παπλωματάδικα».

Ειδικότερα, στο σημείο υπάρχει ένα σιντριβάνι, το οποίο μία λειτουργεί δέκα είναι χαλασμένο! Όταν, μάλιστα, λειτουργούσε, γέμιζαν τα μάρμαρα μούχλα, ενώ όταν δε λειτουργούσε, η περιοχή γέμιζε κουνούπια.

Πέραν, όμως, του σιντριβανιού, σε άθλια κατάσταση βρίσκεται και ο περιβάλλων χώρος, με τα τρία δέντρα τριγύρω να έχουν γείρει.
Όσο για το τέταρτο δέντρο που κάποτε υπήρχε, αυτό έχει απομακρυνθεί.

Για να προλάβουμε τους ανθρώπους του πρασίνου πριν κάνουν κάποια βελτιωτική κίνηση, να αναφέρουμε πως κάτω από το χώμα στα τέσσερα παρτέρια υπάρχει τσιμέντο.
Οπότε, αν υποθέσουμε ότι θα αντικαταστήσουν τα δέντρα, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δύσκολα θα αντέξουν εκεί ή ότι θα πρέπει να αφαιρέσουν το τσιμέντο.

Παράλληλα, πολλά μάρμαρα έχουν σπάσει και «φύγει», ενώ συνεχώς από ένα λάστιχο ποτίσματος τρέχει νερό.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Τρίτης συνεργείο κλάδεψε τα δέντρα.
Απορία: Μήπως θα έπρεπε το συγκεκριμένο συνεργείο, όπως και άλλα του Δήμου που προβαίνουν σε βελτιώσεις ή κυκλοφορούν στην πόλη, να σημειώνουν προβλήματα που εντοπίζουν και να ενημερώνουν τους αρμοδίους;
Μακάρι να κάνουμε λάθος και οι εργαζόμενοι του Δήμου να ενημερώνουν επίσημα για προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι αυτό δε συμβαίνει.

Κλείνοντας, αναρωτιόμαστε: μήπως ήρθε η ώρα αυτή η Δημοτική Αρχή να κάνει κάτι σε αυτό το σημείο, στην καρδιά ουσιαστικά του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας;

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση