Νοσοκομείο Καλαμάτας: Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα, αλλά και οι αρνητικές απαντήσεις

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα, αλλά και οι αρνητικές απαντήσεις

Δεν «χαλαρώνουν» εν όψει και καλοκαιριού – Σύντομα σε χρήση το μηχάνημα μοριακού ελέγχου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού. Χθες χαρακτηριστικά, είχαν σταλεί στο ινστιτούτο «Παστέρ» 20 εξετάσεις υπόπτων με τις απαντήσεις να είναι όλες αρνητικές.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ιατρό Αγγελική Ζέρβα, (αντικαθιστά τον διοικητή Γιώργο Μπέζο ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο τροχαίο) μας τόνισε, ότι αυτή την εποχή είναι σε «έξαρση» αλλεργίες που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και συνεχίζονται ιώσεις που επίσης δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό, οπότε η προσέλευση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα είναι αν μη τι άλλο φυσιολογική. Σε κάθε περίπτωση, όπου κρίνεται ότι τα συμπτώματα είναι ύποπτα σε κορωνοϊό τότε λαμβάνονται εξετάσεις οι οποίες και αποστέλλονται στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Παστέρ για να διενεργηθεί ο απαραίτητος μοριακός έλεγχος.

Παράλληλα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το μηχάνημα «μοριακού ελέγχου» που προμηθεύτηκε πρόσφατα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και το οποίο θα είναι σε θέση να δίνει αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα. Αυτό, πρόκειται να «λύσει» αρκετά ζητήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με ασθενείς που χρειάζονταν άμεση νοσηλεία για άλλα νοσήματα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και πολλές φορές έπρεπε να περιμένουν ολόκληρα 24ωρα για απαντήσεις από τα εργαστήρια των Αθηνών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο «μοριακός έλεγχος» δεν προσφέρεται για «μαζικούς ελέγχους» καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει επάρκεια σε αντιδραστήρες, και πρόκειται να συνεχίσουν να διενεργούνται έλεγχοι σε ασθενείς που το ιατρικό προσωπικό κρίνει ότι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Τέλος, ο σοβαρός τραυματισμός του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, δεν  «αναβάλλει» σε καμία περίπτωση την προετοιμασία  του Νοσοκομείου Καλαμάτας εν όψει καλοκαιριού και ενός ενδεχόμενου δεύτερου «κύματος» πανδημία το προσεχές φθινόπωρο. Η  κα Ζέρβα, μας διαβεβαίωσε ότι ο «σχεδιασμός» προχωρά κανονικά και το νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή,  πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί. 

του Κώστα Γαζούλη