Μεγάλη προσοχή για τους ηλικιωμένους που θα πάνε στην εκκλησία

Μεγάλη προσοχή για τους ηλικιωμένους που θα πάνε στην εκκλησία

Ύστερα από 2 μήνες οι εκκλησίες αύριο ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για τους πιστούς. Είναι κατανοητό ότι αρκετοί συμπολίτες μας και ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι θέλουν να επιστρέψουν στις προ – κορωνοϊού συνήθειές τους και ειδικά στον κυριακάτικο εκκλησιασμό. 

Οι συνθήκες, όμως, είναι διαφορετικές, λίγοι θα επιτρέπονται εντός του ναού και οι υπόλοιποι θα βρίσκονται εκτός. Ωστόσο, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, ειδικά αύριο. Όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά κυρίως λόγω του καύσωνα που αναμένεται στην περιοχή μας. 

Θα είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά για ηλικιωμένους ανθρώπους να βρεθούν έξω από κάποιον ναό, σε σημεία πιθανώς χωρίς ίσκιο, υπό υψηλές θερμοκρασίες. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν ευπαθείς και για τον καύσωνα… 

Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος συστήνει, άλλωστε, σε όλες τις ευπαθείς ομάδες για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία να παραμένουν στο σπίτι τους. Ίσως ειδικά για αύριο, αυτό να είναι ακόμα πιο επιτακτικό. Από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός, όπως λένε οι ειδικοί, θα επανέλθει σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και οι ναοί θα παραμένουν ανοικτοί. 

Κ. Γαζ.