Πως θα γίνει ο φετινός εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

Πως θα γίνει ο φετινός εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

Εορτάζει και εφέτος η Αγία μας Εκκλησία και η ιστορική Ενορία της πόλεώς μας, την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού εις τιμήν της οποίας είναι αφιερωμένος ο μεγαλώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας.

Ο εφετινός εορτασμός έρχεται και πάλιν εν μέσω πανδημίας, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού (covid-19), ο οποίος πλήττει ολόκληρον τον πλανήτη μας και συνεχίζει να απειλή την υγεία όλων μας. Γι᾽ αυτό και ο εφετινός εορτασμός, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του φονικού ιού, θα είναι και πάλιν διαφορετικός από κάθε προηγούμενο, όπως χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία μέχρι τον κεντρικό Λιμένα της πόλεώς μας και την γύρω περιοχή.

1. Την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 7 μ.μ. θα τελεσθή ο Εσπερινός της Εορτής μετά Αρτοκλασίας και Κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κυρίου Μελετίου, λόγω όμως του περιορισμένου αριθμού εκκλησιαζομένων, που επιτρέπεται να παρευρίσκωνται εντός του Ναού, οι πιστοί θα προσκυνούν εντός του Ναού και θα συμπροσεύχωνται όλοι στον αύλειο χώρο του Ναού.

2. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα λιτανεύσωμε την Εικόνα και θα ψαλή η Αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του Ναού μας, πράγμα το οποίον θα διευκολύνη την συμμετοχή και την παρακολούθηση των Χριστιανών μας που θά προσέλθουν.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ –ΣΥΣΤΑΣΗ: Οι Χριστιανοί μας οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν  Αρτοκλασία παρακαλούνται να προετοιμάσουν και να προσφέρουν τους συνηθισμένους Άρτους κομμένους και συσκευασμένους σε νάυλον ή χάρτινες συσκευασίες από τα σπίτια τους.

3. Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, κυρία ημέρα της Εορτης θα τελεσθούν ο Πανηγυρικός  Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Κυρίου Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κυρίου Μελετίου, και πάλιν όμως με τον περιορισμένο αριθμό εκκλησιαζομένων που επιτρέπεται να παρευρίσκωνται εντός του Ναού, οι πιστοί θα προσκυνούν εντός του Ναού και θα συμπροσεύχωνται στόν αύλειο χώρο του Ναού.

4. Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα ψαλή ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις εις τον Αναληφθέντα Σωτήρα Χριστόν για την υγεία και την προστασία όλων μας.

Παρακαλούμε, για τις αναγκαίες αυτές αλλαγές, να έχωμε την κατανόηση όλων των αδελφών Χριστιανών.

Ωστόσο, θα πρέπει να τηρήσωμε και τα μέτρα που ορίζουν οι ειδικοί και οι αρμόδιοι χάριν της προστασίας της υγείας όλων μας.

Σε όλους επικαλούμεθα την χάριν και την ευλογίαν του Αναληφθέντος Κυρίου μας.                                                     

Εκ του Ιερού Ναού