Η ενημερωτική εκδήλωση για την 5G Ακτινοβολία, δυστυχώς, δεν αφορά στην υγεία του πληθυσμού

Η ενημερωτική εκδήλωση για την 5G Ακτινοβολία, δυστυχώς, δεν αφορά στην υγεία του πληθυσμού

Η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας γνωρίζει στους πολίτες της Καλαμάτας και του νομού μας, σχετικά με την υπόθεση της 5G ακτινοβολίας και της εξαγγελθείσας ημερίδας, τα ακόλουθα:

O δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Δεκεμβρίου 2019 και σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους πολίτες και τους φορείς τους, και προς τα ΜΜΕ, είχε δεσμευτεί να πραγματοποιήσει ημερίδα εντός του Ιανουαρίου 2020, αναγνωρίζοντας από την αρχή τα ελλείμματα πληροφόρησης για τους κινδύνους πάνω στη Δημόσια Υγεία (σωματική και Ψυχική) από την Ακτινοβολία και ειδικότερα για το Δίκτυο 5G και την ακτινοβολία που εκπέμπει.

Σε αυτήν θα συμμετείχαν φυσικά και επιστήμονες ειδικοί που θα πρότεινε η δική μας πλευρά.

Αντ’ αυτού, χωρίς να το γνωρίζουμε, εξήγγειλε ημερίδα αγνοώντας πλήρως όλους εμάς τους πολίτες και τους φορείς τους για τους οποίους και θα γινόταν, άλλωστε, η ημερίδα.

Ύστερα από επιστολές που έχουν αποσταλεί επισήμως και προφορικές επικοινωνίες, ο Δήμος, μέσω του αντιδημάρχου κ. Μπασακίδη άλλαξε την ατζέντα της ημερίδας για την Υγεία, λέγοντας: «Η ημερίδα της 21ης Φεβρουαρίου 2020 έχει ως θέμα μόνο το Τεχνικό Μέρος της 5G ακτινοβολίας του Δικτύου (!!!) και ότι κακώς εκλήθη και ιατρός να μιλήσει σε αυτήν».

Μας πληροφόρησε δε ότι η ημερίδα αποκλειστικά για την Υγεία θα γίνει το αργότερο εντός του Μαΐου 2020.

Γνωρίζουμε προς τη Δημοτική Αρχή ότι:

Όλα τα θέματα που αφορούν στο Τεχνικό Μέρος της 5G ακτινοβολίας είναι καταγεγραμμένα στο ίντερνετ με κάθε λεπτομέρεια.

Για τις επιπτώσεις, περιβαλλοντικές, βιολογικές και σε θέματα υγείας, αυτής της καινοφανούς ιντερνετικής ακτινοβολίας, που είναι σήμερα το απολύτως ζητούμενο, για ολόκληρο πληθυσμό της πόλης μας, του νομού, της χώρας μας και παγκοσμίως, δεν έχει αναφερθεί απολύτως κανένας από τους κρατικούς και ασχολούμενους με το θέμα δημοσιογραφικούς φορείς, εκτός λίγων εξαιρέσεων.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά αν δε συνιστούν εμπαιγμό, είναι προχειρότητες και στάχτες στα μάτια του κόσμου.

Απορούμε για το πόσο εύκολα όλοι οι υπεύθυνοι αντιπαρέρχονται τους κινδύνους για την Υγεία, τις εκκλήσεις των Ειδικών Επιστημόνων, και προχωρούν στα τυφλά και κατ’ ευθείαν μόνο σε Τεχνικά Θέματα.

Εν τούτοις περιμένουμε την τήρηση των νέων δεσμεύσεων του κ. δημάρχου και του κ. αντιδημάρχου, ο οποίος απηχεί τις θέσεις του κ. δημάρχου, για μια σωστή επιστημονική ημερίδα από τους ειδικούς επιστήμονες για θέματα Υγείας.

Τελικά, αυτό που επιχειρείται, δεν είναι ημερίδα, αλλά απλά μια 2ωρη εκδήλωση των κρατικών φορέων που απηχούν μόνο το Τεχνικό Μέρος της 5G, που μας είναι ήδη γνωστό και δεν υπήρχε κανένας λόγος για τέτοια κινητοποίηση.