Μεσσηνία: Δεύτερη χασισοφυτεία εντοπίστηκε μέσα σε ένα 24ωρο

Μεσσηνία: Δεύτερη χασισοφυτεία εντοπίστηκε μέσα σε ένα 24ωρο

54χρονος στην Ελαία συνελήφθη για καλλιέργεια 39 δενδρυλλίων

Δεύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης μέσα σε ένα 24ωρο εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στη Μεσσηνία. Η πρώτη εντοπίσθηκε την Τετάρτη κοντά στη Μονή Βουλκάνου, όπου οι αστυνομικοί εκρίζωσαν 119 χασισόδεντρα, ενώ την Πέμπτη εντοπίσθηκε η δεύτερη στην περιοχή της Ελαίας στην Τριφυλία. Σε αυτή την περίπτωση υπήρξε και σύλληψη ενός 54χρονου για την καλλιέργειά της.

Φυτεία 
Έπειτα από πληροφορίες και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν στην αγροτοδασική περιοχή «Νούτουμα», που βρίσκεται κοντά στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 39 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,60 εκατοστών περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Τον πρόδωσε το πότισμα
Τα δενδρύλλια είχαν καλλιεργηθεί σε έκταση περίπου μισού στρέμματος και χρησιμοποιούνταν αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι ο κεντρικός υδροσωλήνας από τον οποίο ποτιζόταν η φυτεία κατέληγε σε περιφραγμένη έκταση, ιδιοκτησίας 54χρονου, όπου βρισκόταν και η κατοικία του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή τον 54χρονο, τον οποίο και συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 54χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας. Η δε αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη