Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Ένα σχολείο γεμάτο φως

Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Ένα σχολείο γεμάτο φως

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας για το νέο σχολικό έτος. Μπορεί τα μαθήματα να γίνονται βράδυ, όμως είναι γεμάτο φως, όπως επισημαίνουν οι καθηγητές του. Στο συγκεκριμένο σχολείο μπορούν να φοιτήσουν οι ανήλικοι που αποδεδειγμένα εργάζονται, καθώς και όλοι οι ενήλικοι.

Ελάχιστη απαίτηση για να εγγραφεί κάποιος είναι να κατέχει απολυτήριο Γυμνασίου ή ισοδύναμο τίτλο. Όσοι, δε, κατέχουν απολυτήριο Λυκείου, μπορούν να εγγραφούν στη Β΄ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου Ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.

Να σημειωθεί ότι το Εσπερινό ΕΠΑΛ λειτουργεί με μειωμένο ωράριο (από 18.00 έως 22.30), προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα φοίτησης σε όλους, ενώ από πέρυσι υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή και έτσι η διάρκεια παρακολούθησης μειώθηκε στα 3 έτη.

Από δεξιά ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κουρούπης, η φιλόλογος Κασσιανή Κατσόγιαννη και ο καθηγητής Πληροφορικής Γιώργος Βασιλόπουλος

Πώς και πού γίνονται οι εγγραφές
Οι μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ θα πρέπει να υποβάλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία έως και τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Όπως επισημαίνεται, πρέπει οι μαθητές να διαθέτουν κωδικούς του taxisnet. Οι ανήλικοι μαθητές, καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη, μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet των κηδεμόνων τους.

Τελευταίο βήμα για την εγγραφή είναι η οριστικοποίησή της, οπότε οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τι προσφέρει
Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑΛ χορηγείται:

α) Απολυτήριο Λυκείου και

β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.

Το σχολείο προσφέρει δυνατότητα εισαγωγής στις Πολυτεχνικές Σχολές με ποσόστωση 5%, στα πανεπιστημιακά τμήματα με ποσόστωση 10% και στην ΑΣΠΑΙΤΕ με ποσόστωση 20%.

Επιπλέον, οι απόφοιτοι μπορούν να εισαχθούν στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστικής, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ υπάρχει επιπλέον ποσόστωση 1% για είσοδο στα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι οι ειδικότητες του Εσπερινού ΕΠΑΛ παρέχουν πρόσβαση σε πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ΕΠΑΛ είναι η προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου εκείνου των ΙΕΚ.

Οι Τομείς και Ειδικότητες
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες:

1. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

2. Τεχνικός Οχημάτων

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ με ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης

Περισσότερες πληροφορίες
Οι άνθρωποι του Εσπερινού ΕΠΑΛ είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε όποιον χρειάζεται παραπάνω πληροφορίες.

Ειδικότερα μπορούν να απευθυνθούν:

Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr/

Facebook: Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.

Ωράριο λειτουργίας: 18.00 έως 22.30.

Τηλέφωνο (fax): 2721025807

Κινητό: 6945975448

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση