Προσπάθησε να κλέψει τσάντα μέσα από αυλή σπιτιού

Προσπάθησε να κλέψει  τσάντα μέσα από αυλή σπιτιού

Κάθε ευκαιρία για να κλέψουν εκμεταλλεύονται ορισμένοι Ρομά. Έτσι, την Πέμπτη το απόγευμα, παρότι η ιδιοκτήτρια ήταν στο σπίτι, ένας 36χρονος μπήκε στην αυλή και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα πάνω από το τραπέζι. 

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα, σε περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης. Η γυναίκα είχε αφήσει την τσάντα με το πορτοφόλι και τα προσωπικά της έγγραφα πάνω στο τραπέζι της αυλής, όταν αντιλήφθηκε την είσοδο του 36χρονου, ο οποίος προσπάθησε να την πάρει. Όμως, τον απέτρεψε και αυτός τράπηκε σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, αναγνωρίσθηκε από τη γυναίκα και συνελήφθη.

Την Πέμπτη στη Μεσσηνία, και ταυτόχρονα στους άλλους νομούς της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις. Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 1.314 άτομα, εκ των οποίων τα 1.026 ήταν Έλληνες και τα 288 αλλοδαποί, καθώς και σε 1070 οχήματα.  Προσήχθησαν 142 άτομα, από τα οποία 84 ήταν Έλληνες και 58 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 73  άτομα.

Στη Μεσσηνία μαζί με τον 36χρονο συνελήφθησαν 18 άτομα και αναλυτικά:

-Ένας 22χρονος και ένας 24χρονος στην Καλαμάτα διότι συνελήφθησαν να κατέχουν 1,6 γραμμ. κοκαΐνη 

-Μια 39χρονη για δύο αποφάσεις που αφορούσαν παράβαση υγειονομικών διατάξεων και ένας 30χρονος Ρομά για απόφαση που αφορούσε ληστεία, όπλα και παράβαση ΚΟΚ 

-Ένας 16χρονος για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. 

-Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

-Οκτώ αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Επίσης, συνολικά βεβαιώθηκαν 302 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Β.Β.