Γ. Μπέζος: «Δεν εφησυχάζουμε για τον Covid 19»

Γ. Μπέζος: «Δεν εφησυχάζουμε για τον Covid 19»

-Εύσημα στο προσωπικό, νέες προσλήψεις, το Ίδρυμα διοικείται

Εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος. Αφορμή του καλέσματος στάθηκαν έργα που αρκετές φορές έχουν αναγγελθεί, αλλά και νέα, όπως και η κατάσταση ετοιμότητας του Ιδρύματος για την πανδημία.

Παράλληλα, ο κ. Μπέζος εξύμνησε το προσωπικό του νοσοκομείου για την ετοιμότητα που επέδειξε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, ενώ ζήτησε να μην υπάρχει εφησυχασμός, αφού είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή να επιστρέψει. Μάλιστα, ανέφερε ότι το νοσοκομείο ενισχύθηκε εκτάκτως με 71 άτομα σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα 4 έργα
Ο διοικητής του νοσοκομείου χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα σημαντική, αφού μαζί με τους συνεργάτες του υπέβαλαν τέσσερις προτάσεις αναβάθμισης του ιδρύματος στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, μιλώντας για «επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια». Πρόκειται για έργα που είναι πλέον ώριμα να τύχουν της θετικής αξιολόγησης από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιγραμματικά, ο κ. Μπέζος ανέφερε την προσθήκη του ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από το κτήριο της Ψυχιατρικής και την αναδιαρρύθμιση του χώρου των Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης, δύο ακόμα έργα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας στο νοσοκομείο και το ενδεχόμενο νέο κύμα
Αναφερόμενος στην ανταπόκριση του Ιδρύματος της πανδημία, ξεκίνησε ευχαριστώντας όλο το προσωπικό για τη «στράτευση» στο πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων και τον τρόπο που αντιμετώπισαν όλη αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να μπορέσει το Ίδρυμα να ανταποκριθεί σε επόμενο κύμα πανδημίας, αν υπάρξει, αφού και ο ίδιος θεωρεί ότι το ζήτημα με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει.
Μάλιστα, σημείωσε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας να αντικατασταθούν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ με νέες και οι παλιές (αλλά καλές) να διαμοιραστούν σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Το θετικό δείγμα που τελικά έγινε αρνητικό
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ένα κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι είναι αρνητικό. Ζητώντας από τον κ. Μπέζο να το σχολιάσει, απάντησε ότι είναι θέμα του ΕΟΔΥ το πότε και πώς θα ανακοινώσει ένα κρούσμα. Πρόσθεσε δε, ότι όταν υπάρχει χαμηλό οριακό ιικό φορτίο, αυτό μπορεί να συμβεί, εξ ου και γίνεται δεύτερος έλεγχος.

Προσλήψεις
Για το θέμα των προσλήψεων στο Ίδρυμα, ο διοικητής ανέφερε ότι εντός του έτους 18 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα φτάσουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σχετικά με προσλήψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με το ξεκίνημα της πανδημίας δόθηκε η ευκαιρία να προσληφθούν 71 άτομα. Σε έναν τομέα, όπως εξήγησε, που το νοσοκομείο «πονούσε», αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Αναφερόμενος στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, είπε ότι αυτή την περίοδο γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το χρόνιο πρόβλημα της μόνωσης του κτηρίου, αλλά και της προμήθειας πλυντηρίων και στεγνωτηρίων.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα χειρουργεία, είπε ότι με απόφασή του αυξάνονται οι μέρες, αφού μέχρι πρότινος η χειρουργική ειδικότητα λειτουργούσε μόνο κάθε Τετάρτη, ενώ πλέον θα λειτουργεί και κάθε Πέμπτη.

Όσο για τα χειρουργεία στην Ορθοπαιδική Κλινική, ανέφερε ότι υπήρξε ένα ζήτημα με τις πιστώσεις, αλλά εκτιμά ότι από την επόμενη Δευτέρα τα συγκεκριμένα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Κλείνοντας με τα της Κυπαρισσίας, σχολίασε ότι στόχος είναι σύντομα να γίνονται κι εκεί επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τον καταρράκτη.

Ο επόμενος διοικητής και οι δηλώσεις περί ακέφαλου νοσοκομείου
Σε ερώτηση που τέθηκε για το αν υπάρχει εξέλιξη για τη θέση του διοικητή, ο κ. Μπέζος ξεκαθάρισε ότι έχει κάνει αίτηση.

Σχετικά με ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος- μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας αυτή τη στιγμή είναι ακέφαλο, ο Γιώργος Μπέζος απάντησε πως υπάρχει διάταξη νόμου που ορίζει ότι, όταν τελειώνουν οι θητείες των διοικητών, μέχρι να έρθουν οι νέοι ή να ανανεωθούν, οι υπάρχοντες συνεχίζουν κανονικά, οπότε δεν τίθεται θέμα ακέφαλου νοσοκομείου.  

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Tags: